Το πανέμορφο ελληνικό νησί που δεν θα συναντήσεις ούτε ένα φίδι

Ένα πανέμορφο ελληνικό νησί, με πολλές διακρίσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος; Η μοναδική του ομορφιά. Το νησί είναι η Αστυπάλαια και σήμερα θα σας δώσουμε μία σημαντική πληροφορία, άγνωστη στους περισσότερους. Ποια είναι αυτή;
Η Αστυπάλαια δεν έχει καθόλου φίδια! Σε ολόκληρο το νησί δεν υπάρχουν πουθενά φίδια. Μάλιστα, λέγεται πως κάποτε έφεραν στο νησί φίδια για να δούνε τις αντιδράσεις, αλλά και τι θα συμβεί. Και εκείνα, λίγες ώρες μετά ψόφησαν. Και όπως λένε, ίσως ο λόγος που δεν υπάρχουν φίδια, να κρύβεται στα συστατικά του εδάφους της Αστυπάλαιας. Ίσως κάποιο από αυτά να τα εξοντώνει.

Εκεί όπου οι Κυκλάδες συναντούν τα Δωδεκάνησα

Η Αστυπάλαια, η Πεταλούδα του Αιγαίου, όπως την αποκαλούν, έχει μια μοναδική ομορφιά που σαγηνεύει τον επισκέπτη. Και μπορεί να ανήκει στα Δωδεκάνησα, όμως η εικόνα της παραπέμπει σε Κυκλαδονήσι. Εξάλλου, η Χώρα της, η περίφημη Αστροπαλιά, με τους ανεμόμυλους και το κάστρο, τα λευκά σπιτάκια και τα μπλε πορτοπαράθυρα, μοιάζει με εκείνες των Κυκλάδων.
Στην Αστυπάλαια ηρεμεί η ψυχή σου και το βλέμμα ξεκουράζεται έχοντας ως φόντο το απέραντο μπλε της θάλασσας. Εκτός από τη Χώρα, πόλο έλξης αποτελεί και ο οικισμός Ανάληψη ή Μαλτεζάνα, όπου βρίσκεται και το αεροδρόμιο του νησιού.
Επίσης, κάντε μια επίσκεψη και στο κάστρο του Αγίου Ιωάννη αλλά και τα δύο πολύ ενδιαφέροντα σπήλαια του νησιού. Για μπάνιο οι επιλογές είναι πολλές στις δαντελωτές ακτές της Αστυπάλαιας. Βάτσες, Καμινάκια, Πάνορμος, Παχιά Άμμος, το Λιβάδι στο έξω νησί ή η λιμνοθάλασσα Χαμένη Λίμνη είναι μερικές από αυτές.
Φωτογραφίες από astypalaia-island.gr

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.