Ενημερωτική καμπάνια ΕΟΔΥ, για την ασφάλεια των ατόμων 3ης ηλικίας στη θάλασσα

Ενημερωτική καμπάνια για την ασφάλεια των ατόμων 3ης ηλικίας στη θάλασσα διοργανώνει ο ΕΟΔΥ, με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, του λιμενικού σώματος και κοινωνικών φορέων, προκειμένου να υπάρξουν συντονισμένες δράσεις για την πρόληψη ατυχημάτων και πνιγμών το καλοκαίρι.

Την περασμένη εβδομάδα, έγινε τηλεδιάσκεψη για το θέμα αυτό και ο προεδρος του ΕΟΔΥ καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης μιλώντας για την καμπάνια με επίκεντρο τους ηλικιωμένους, που αποτελούν διαχρονικά στην Ελλάδα τα πιο συχνά θύματα πνιγμών, υπογράμμισε ότι «θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας, που προσφέρουν υπηρεσίες σε χώρους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στα ΚΑΠΗ, για τις βασικές προληπτικές οδηγίες, που πρέπει να τηρούνται έτσι ώστε όλοι να απολαμβάνουν τη θάλασσα με ασφάλεια».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Σκοπός μας είναι η αποτροπή των ατυχημάτων και των πνιγμών στις θάλασσες, η ενίσχυση της ασφάλειας με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ, της SafeSportsWater και όλων των φορέων, ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ακολούθησε η παρουσίαση της φετινής καμπάνιας από τον Πρόεδρο του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού «SafeWaterSports» κ. Παναγιώτη Πασχαλάκη και οι ομιλίες του Διευθυντή της Λιμενικής Αστυνομίας, Αρχιπλοιάρχου, κ. Χαράλαμπου Μαρουλάκη, εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ.ΕΛ.ΑΚΤ.) και του Προέδρου Θεσμών και Διαφάνειας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)-Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

Στην τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων του Υπουργείου Υγείας, του Λιμενικού Σώματος, της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας και κοινωνικών φορέων και χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών κ. Πέτρος Λυμπερίδης, η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κα Ελένη Μπορμπουδάκη, ο ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος κ. Περικλής Τζιάρας, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας Καθηγητής Ιωάννης Καραϊτιανός.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης στην οποία από πλευράς ΕΟΔΥ συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Καθηγητής Δημήτρης Παρασκευής, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Επιδημιολογίας και Πρόληψης Μη Μεταδοτικών Νοσημάτων και Τραυματισμών κα Αγγελική Λάμπρου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Επιδημιολογίας και Πρόληψης Τραυματισμών κ. Ελευθέριος Μπουρνουσούζης, συζητήθηκαν καίρια θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη κοινών δράσεων για τη μείωση των πνιγμών και των ατυχημάτων στη θάλασσα, ενώ συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των αρμόδιων φορέων σε μια σειρά πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα και τη μείωση των πνιγμών καθώς και για λοιπές δράσεις πρόληψης που αφορούν τον πληθυσμό που εξυπηρετούν τα ΚΑΠΗ.

Διαβάστε επίσης 

Αρκετές πυρκαγιές, πράγματι, ξεκινάνε από πουλιά που παθαίνουν ηλεκτροπληξία, σύμφωνα με την πιο ολοκληρωμένη μελέτη

Κύπρος – Ελλάδα: Επανέρχεται έπειτα από 21 χρόνια η ακτοπλοϊκή σύνδεση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.