Ο Μάης άνθισε στη Βαμβακού Λακωνίας – Λουλουδένιες αποδράσεις στον Πάρνωνα

«Ο Μάιος έφθασε! Εμπρός! Βήμα ταχύ! Να τον προϋπαντήσουμε παιδιά στην εξοχή». Ο Μάης άνθισε στη Βαμβακού Λακωνίας κι εμείς ετοιμαζόμαστε για λουλουδένιες αποδράσεις στον Πάρνωνα. Τι λέτε να πάρουμε τα ανθισμένα βουνά μαζί; Η Vamvakou Revival μάς προσκαλεί να συμμετέχουμε σε δραστηριότητες με θέμα την τέχνη, τον χορό και το θέατρο, το παιχνίδι, τη γη, το πείραμα και την τεχνολογία, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς που υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

 

Το επιτυχημένο εργαστήριο μπαλέτου των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που ενθουσίασε μικρούς και… μπαμπάδες ταξιδεύει στην Βαμβακού στις 14 & 15/05. Μπαμπά, χορεύουμε, σε μία δράση γεμάτη κινητικές δραστηριότητες, αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια, υπό τους ήχους του πιανίστα Αναστάσιου Χαμηλάκη; Υλοποίηση εργαστηρίων: Τάσος Καραχάλιος & Έμυ Κορφιά.

Περιπέτειες και αποδράσεις

Είστε έτοιμοι για λουλουδένιες, ηλιόλουστες και ανθισμένες περιπέτειες και αποδράσεις;
Έχετε πάει σε λούνα παρκ; Έχετε δει Ferris Wheel; Εκείνη τη μεγάλη ρόδα, από την οποία μπορείς να δεις τα πάντα από ψηλά. Τι θα λέγατε, στις 14/05, να μάθουμε πώς φτιάχνεται ένα Ferris Wheel και να κατασκευάσουμε σαν μικροί μηχανικοί μια μικρογραφία του σε ένα εργαστήριο STEAM για παιδιά, στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) σε συνεργασία με τo STEM Academy του CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα / Γείτονα). Με Γαλατοπειράματα στο V.Lab και ένα εργαστήριο χημείας με την Έλενα Παλούμπα, θα ολοκληρωθεί το τρίτο Σαββατοκύριακο του Μαϊου (15/05).

Τη σκυτάλη παίρνουν το καλεντάρι των τεχνών (21/05), όπου φτιάχνουμε μαγιάτικα στεφάνια, καθώς και τυπώματα λουλουδιών και φύλλων, παρατηρώντας πίνακες ζωγραφικής, τοιχογραφίες και κεντήματα με τη Μαστροκυριακάκη Αδαμαντία και ένα συναρπαστικό παιχνίδι γνώσης και ευστοχίας για μικρούς και μεγάλους (22/05) με τον Ευάγγελο Θεοδώρου.

Αποχαιρετούμε την Άνοιξη και τον Μάιο (28/05) με θεατρικό παιχνίδι και «ονειρικούς υπερήρωες με ενσυναίσθηση» σε ένα εργαστήρι, όπου θα κατασκευάσουμε τη δική μας φιγούρα – μαριονέτα και θα μιλήσουμε για τους αγαπημένους μας υπερήρωες και τη δύναμή τους με τη Φλώρα Καλομοίρη, ενώ την επόμενη ημέρα (29/05) ένα σχολείο χωρίς θρανία για όλους έρχεται στη Βαμβακού. Εξοπλιστείτε με κέφι και φαντασία κι ελάτε να παίξουμε, να εκφραστούμε, να δημιουργήσουμε και να περάσουμε ξέγνοιαστα στο βουνό!

Δείτε περισσότερα εδώ

Διαβάστε επίσης

Οι Δέλτα ιοί και οι εξαιρετικές δυνατότητές τους που αυξάνουν τη μεταδότικότητά τους

Το “Χαμόγελο” δεν είναι ίδρυμα για να κλείσει

Ντ. Ψαλτοπούλου: Το πράσινο φως δόθηκε, αλλά υπάρχει και η ατομική ευθύνη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.