Πού θα κάνετε τις πρώτες σας βουτιές στην Αττική

Η θερμοκρασία όλο και ανεβαίνει και η σκέψη των περισσότερων από εμάς είναι σε ποια παραλία θα κάνουμε τις πρώτες μας βουτιές. Και φυσικά θέλουμε να είναι όμορφα έξω, αλλά και μέσα. Θέλουμε γαλανά νερά και πλατιά αμμουδιά. Γίνεται; Κι όμως, ναι. Σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης υπάρχουν φοβερές παραλίες και θάλασσες με τυρκουάζ νερά. Πάμε να τις δούμε;

Παραλία Αυλάκι, Πόρτο Ράφτη

Θα την έλεγε κανείς και οικογενειακή πλαζ. Το Αυλάκι, στο Πόρτο Ράφτη, είναι το ιδανικό μέρος για μπάνιο για οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά. Πρόκειται για οργανωμένη πλαζ με ψιλή άμμο, μέσα και έξω από την παραλία, και με γαλαζοπράσινα νερά -μόλις 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας.

Το Αυλάκι είναι από τις ωραιότερες παραλίες της Ανατολικής Αττικής, και επί σειρά ετών κερδίζει Γαλάζια Σημαία, ένας κολπίσκος ιδανικός για να χαλαρώσετε στις ξαπλώστρες και να κάνετε το μπάνιο σας σε καθαρά νερά.

Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι προτιμότερο να πάτε από νωρίς το πρωί για να βρείτε διαθέσιμη ξαπλώστρα και ομπρέλα, αντί να βάλετε την πετσέτα σας στην άμμο, γιατί η αλήθεια είναι πως συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο- ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα.

Τα Λιμανάκια στη Βουλιαγμένη

Φώτο:Shuttertock

Τα Λιμανάκια στη Βουλιαγμένη είναι από τα γνωστότερα σημεία των νοτίων προαστίων για βουτιές, χωρίς πολύ συνωστισμό. Πρόκειται για κολπίσκους με πεντακάθαρα νερά, μόνο που η πρόσβαση γίνεται από μονοπάτια, και δεν είναι ιδανικό μέρος για οικογένειες. Εκεί θα κάνετε τις βουτιές σας από τα βράχια σε γαλανά, καθαρά νερά.

Παραλία Χάρακας κοντά στο Σούνιο

Φώτο:Shuttertock
Στη παραλία Χάρακα, που απέχει περίπου 50 λεπτά από το κέντρο της πόλης, και λίγα μόνο λεπτά από το Σούνιο, δεν θα έχετε θέμα συνωστισμού και θα μπορείτε να απολαύσετε τόσο το μπάνιο σας σε πεντακάθαρα νερά όσο και τον ηλιοθεραπείας σας χωρίς να είστε ο ένας πάνω στον άλλο και να νιώθετε ασφυκτικά.

Παραλία Μικρή Χαμολιά στην Αρτέμιδα

Φώτο:Shuttertock

Ανάμεσα στην Αρτέμιδα και το Πόρτο -Ράφτη βρίσκεται μια «κρυφή» παραλία με τιρκουάζ νερά που οι ντόπιοι και οι επισκέπτες του μέρους απολαμβάνουν τις βουτιές τους σε ένα όμορφο τοπίο. Η παραλία Μικρή Χαμολιά έχει πάρει το όνομα της από τον κοντινό οικισμό και μέχρι πρόσφατα δεν ήταν ευρέως γνωστή στο κοινό.

Η παραλία έχει βότσαλο και άμμο, δεν έχει ομπρέλες και ξαπλώστρες, ωστόσο θα βρείτε φυσική σκιά από τα πεύκα που υπάρχουν και τους βράχους όπου οι τολμηροί θα κάνετε τις καλοκαιρινές σας βουτιές.

Διαβάστε επίσης

8 στα 10 άτομα με θαλασσαιμία δε γνωρίζουν ότι έχουν το μεταλλαγμένο γονίδιο που προκαλεί την ασθένεια

Η παχυσαρκία στις γυναίκες και η σχέση της με την υπογονιμότητα

Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα: 7 χρόνια καθυστέρηση στη διάγνωση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.