Τα καλύτερα μέρη για ταξίδια περιπέτειας – Εντυπωσιακή η θέση της Ελλάδας ανάμεσα σε 99 χώρες

Μετά από 2 χρόνια πανδημίας, τα ταξίδια περιπέτειας φαίνεται να είναι πολύ δελεαστικά για όσους θέλουν να δώσουν μία άλλη διάσταση στις διακοπές τους.

Εάν δεν είστε από αυτούς που ξαπλώνουν σε μια παραλία χωρίς να κάνουν τίποτα όλη μέρα, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για τους τολμηρούς ταξιδιώτες. Είτε προτιμάτε το νερό για σέρφινγκ ή καγιάκ, είτε προτιμάτε τον αέρα, δοκιμάζοντας μία πτώση με αλεξίπτωτο, υπάρχει μια σειρά από έντονες δραστηριότητες στις διακοπές.

Σύμφωνα με το traveldailynews.com η εταιρεία ρούχων Superdry έκανε μία έρευνα και ανακοίνωσε τις καλύτερες χώρες για ταξίδια περιπέτειας, με την Κροατία, το Ισραήλ και το Χονγκ Κονγκ να αναδεικνύονται ως οι τρεις κορυφαίοι προορισμοί, ιδανικοί για τους λάτρεις της αδρεναλίνης.

Η έρευνα ανέλυσε 99 χώρες σε σχέση με διάφορες δραστηριότητες, όπως η πεζοπορία, το κάμπινγκ, το σέρφινγκ, η αναρρίχηση, το καγιάκ και ο αριθμός των εθνικών πάρκων σε κάθε χώρα. Στη συνέχεια, διαμορφώθηκε μια βαθμολογία ‘Outdoor Adventure’ για να αποκαλύψει τους καλύτερους προορισμούς για όσους αναζητούν διακοπές γεμάτες με δραστηριότητες.

Τα hotspot για ταξίδια περιπέτειας

Η Κροατία βρέθηκε στην κορυφή της λίστας για τα ταξίδια περιπέτειας. Με βαθμολογία 81,4 στα 100 συνολικά, η Κροατία μπορεί να υπερηφανεύεται για τις όμορφες ακτές της και τα εθνικά πάρκα της, καθώς και για πολλές ευκαιρίες για καγιάκ, αναρρίχηση και πεζοπορία.

Το Ισραήλ, το Χονγκ Κονγκ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σιγκαπούρη ακολούθησαν για να αποτελέσουν τα πέντε κορυφαία σημεία για ταξίδια περιπέτειας. Σημαντική βαθμολογία για ευκαιρίες για αλεξίπτωτο, καθώς και πολλές τοποθεσίες κατασκήνωσης σε όλη τη χώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο παρέχει στους ταξιδιώτες μια πληθώρα περιπετειωδών δραστηριοτήτων για να κολλήσουν.

Γενικώς η Ευρώπη κυριαρχεί στους 20 πιο περιπετειώδεις προορισμούς, με 15 από τους 20 κορυφαίους να βρίσκονται στην ήπειρο. Εκτός Ευρώπης, αρκετές ασιατικές χώρες μπήκαν επίσης στις 20 πρώτες κατατάξεις, όπως το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη και η Ταϊλάνδη.
Η Ελλάδα με τις ατελείωτες παραλίες και τα μαγευτικά βουνά της, που προσφέρονται για κάθε είδους δραστηριότητα, βρέθηκε στην εντυπωσιακή 12η θέση με βαθμολογία 71,9 στα 100, ενώ η Κύπρος βρέθηκε μία θέση μπροστά από εμάς με βαθμολογία 72,7 στα 100.

Κατάταξη, Χώρες και Βαθμολογία για ταξίδια περιπέτειας (/100)

Τα καλύτερα μέρη για ταξίδια περιπέτειας - Εντυπωσιακή η θέση της Ελλάδας ανάμεσα σε 99 χώρες

Διαβάστε επίσης

Οι 6 άσχετες και φαινομενικά αθώες συνήθειες που προκαλούν στυτική δυσλειτουργία

Τι θα συμβεί αν απέχετε λίγες ημέρες από τα social media

Ο… Ρουβάς των λοιμωξιολόγων, ο προκλητικός Γκίκας και οι αποχωρήσεις από το Υπουργείο Υγείας

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.