Μάσκα παντού στα αεροδρόμια και σε όλες τις πτήσεις

Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική σε όλα τα αεροδρόμια και σε όλες τις αεροπορικές πτήσεις.
Το μέτρο της υπoχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας για τον κορωνοϊό αφορά τους πάντες, δηλαδή τους επιβάτες, τους συνοδούς και τους εργαζόμενους στα αεροδρόμια.

Από την 1η Μαΐου, καταργήθηκαν όλες οι αεροπορικές οδηγίες (NOTAM) για τον COVID-19 και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε την άρση των περιορισμών για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι έρχονται στην Ελλάδα με διεθνείς πτήσεις ή ταξιδεύουν με πτήσεις εσωτερικού δεν θα απαιτείται πλέον να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID-19, πιστοποιητικό ανάρρωσης ή αρνητικό PCR/rapid τεστ.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα αεροδρόμια

Ωστόσο, εξακολουθεί να ισχύει η μάσκα και η υποχρέωση χρήσης της στα αεροδρόμια, σε όλους τους  εσωτερικούς χώρους (αφίξεις /αναχωρήσεις) και για όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Μάσκα σε αεροδρόμια και σε πτήσεις

«Το προσωπικό και οι επιβάτες πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα στους χώρους αφίξεων και αναμονής των αεροδρομίων, καθώς και κατά τις αεροπορικές πτήσεις», ανέφερε η ΥΠΑ.

Η Ελλάδα από την 1η Μαΐου έχει εισέλθει στη φάση της κανονικότητας με τον κορωνοϊό και έχει ενεργοποιήσει ένα σχέδιο που θα διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι και περιλαμβάνει , μεταξύ άλλων, την αναστολή επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του COVID-19 και των πιστοποιητικών νόσησης για είσοδο σε εστιατόρια και καφέ. επιτρέποντας σε όλους τους χώρους να λειτουργούν με πλήρη χωρητικότξητα και κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Διαβάστε επίσης

Οι γυναίκες με αυτό το προφίλ, προσποιούνται οργασμό πιο συχνά

Καρδιακή ανεπάρκεια – Η κύρια αιτία απώλειας ποιότητας ζωής

Όλα τα μυστικά για ένα όμορφο πρόσωπο και τις αισθητικές παρεμβάσεις

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.