Σε αυτή την πόλη θα απαγορεύεται από τον Ιούλιο το κάπνισμα στις παραλίες της

Απαγορεύεται πλέον το κάπνισμα στις παραλίες  σε μία ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης. Η απαγόρευση του καπνίσματος στις παραλίες, είναι μία απόφαση που συζητείται έντονα, ως ένα μεγάλο βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικά των θαλασσών.

Την απόφαση αυτή πήρε τελικά η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, η Βαρκελώνη, θα απαγορεύσει το κάπνισμα σε όλες τις παραλίες της από τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το δημαρχείο της.

Απαγορεύεται το κάπνισμα σε 10 παραλίες

Η απόφαση για την απαγόρευση καπνίσματος σε όλες τις παραλίες ελήφθη έπειτα από το πιλοτικό πρόγραμμα τον περασμένο χρόνο που απαγόρευσε το κάπνισμα σε τέσσερις από τις 10 παραλίες της πόλης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Οι άκαπνες παραλίες θα προσφέρουν υγιέστερους κοινόχρηστους χώρους με λιγότερα απόβλητα και θα σέβονται την προστασία του περιβάλλοντος”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πολλές ισπανικές περιοχές επέβαλαν απαγορεύσεις το 2020 για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού, ενώ άλλες όπως οι Βαλεαρίδες Νήσοι, περιλαμβανομένης της Μαγιόρκα, είχαν ήδη υιοθετήσει το μέτρο προτού την πανδημία για περιβαλλοντικούς λόγους.

Οι Κανάριες Νήσοι, η Ανδαλουσία, η Γαλικία και η Βαλένθια ακολούθησαν το ίδιο παράδειγμα με μερικές ή καθολικές απαγορεύσεις του καπνίσματος στις παραλίες τους.

Διαβάστε επίσης

Θυρεοειδής και εγκυμοσύνη – Οι τιμές και τα επίπεδα της θυρεοτρόπου ορμόνης (TSH)

Ακολουθία Επιταφίου και Πάσχα μετά από δύο χρόνια – Τα δύο επίπεδα προετοιμασίας που μελετά το υπουργείο Υγείας

Θάνος χωρίς Μάριο στην ΠΦΥ, Θάνος μόνος απέναντι στα θηρία των φαρμακευτικών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.