Κορονοϊός – Μαγιορκίνης: Ήρθε ο καιρός να βάλουμε φρένο στη δαιμονοποίηση των ταξιδιών

Στοιχεία για τους θανάτους από κορονοϊό έδωσε στο Facebook ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ενώ έκανε και αναφορά στη δαιμονοποίηση των ταξιδιών λόγω της πανδημίας.

«Πέρασαν λίγο-πολύ 2 χρόνια από τα πρώτα lockdown, οι παγκόσμιοι θάνατοι σπάνε τώρα το ένα “θετικό” ρεκόρ μετά το άλλο, με 4177 χθες, αριθμό που έχουμε να δούμε από τη 1 Απριλίου 2020. Σε αντίθεση με ότι πιστεύουν και “ευαγγελίζονται” κάποιοι, η επιδημιολογία δεν αποσκοπεί στο να μειώσει την ανθρώπινη κινητικότητα. Αντιθέτως. Θέλει να την διευκολύνει και να προάγει την κανονικότητα. Πώς; Με τη συμμετοχή όλων, με την προαγωγή υγιών συμπεριφορών» είπε.

Μαγιορκίνης: Βρήκαμε πολύ χρόνο για διάβασμα, αλλά στερηθήκαμε τα ταξίδια

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης συνέχισε: «Και αν βρήκαμε πολύ χρόνο για διάβασμα, δυστυχώς στερηθήκαμε τα ταξίδια. Και αυτά επίσης τα χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από ποτέ γιατί “ο φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα, ο ρατσισμός με το ταξίδι” (Miguel de Unamuno). Ήρθε ο καιρός να βάλουμε φρένο στη δαιμονοποίηση των ταξιδιών».

Δείτε περισσότερα στο newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.