Μπορώ να ταξιδέψω με αεροπλάνο εάν έχω γύψο;

«Μπορώ να ταξιδέψω με αεροπλάνο εάν έχω γύψο;». Αυτή είναι μία ερώτηση που πρέπει να κάνουν όλοι εκείνοι που το κάταγμα στο πόδι τους συνέπεσε με ένα αεροπορικό ταξίδι.
Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να απευθυνθούν στον γιατρό τους και στην ταξιδιωτική ή αεροπορική εταιρεία.

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες απαιτούν από εσάς να περιμένετε 24 ώρες μετά την τοποθέτηση γύψου για πτήσεις που διαρκούν λιγότερο από 2 ώρες και 48 ώρες για μεγαλύτερες πτήσεις, σύμφωνα με το βρετανικό NHS.

Ο κίνδυνος από τον γύψο στο αεροπλάνο

Αυτό γίνεται επειδή υπάρχει κίνδυνος πρηξίματος μετά την πρώτη τοποθέτηση γύψου, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την κυκλοφορία του αίματος.

Φροντίστε να ενημερώσετε τον γιατρό που σας φροντίζει εάν πρόκειται να πετάξετε σύντομα.

Εάν πρέπει οπωσδήποτε να ταξιδέψετε με αεροπλάνο, και έχετε βάλει πρόσφατα γύψο, ίσως χρειαστεί να τον βγάλετε ή να τον χωρίσετε στα δύο.

Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί το πρήξιμο και να μειωθεί ο κίνδυνος της εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης, μια δυνητικά σοβαρή κατάσταση που προκαλείται από οίδημα.

Εάν και τα δύο πόδια είναι σε γύψο, είναι απίθανο να μπορέσετε να πετάξετε.

Η θέση σας στο αεροπλάνο σε περίπτωησ έχετε γύψο

Εάν έχετε γύψο στο πάνω μέρος του σώματος ή το πόδι σας είναι σε γύψο κάτω από το γόνατό σας και μπορείτε να λυγίσετε το γόνατό σας, θα μπορείτε να καθίσετε σε ένα κανονικό κάθισμα.

Εάν ο γύψος στο πόδι καλύπτει και το γόνατό σας, δεν θα μπορείτε να το λυγίσετε, επομένως θα χρειαστεί να συνεννοηθείτε για ειδική ρύθμιση θέσης, με την αεροπορική εταιρεία.

Δεν θα μπορείτε να καθίσετε δίπλα σε μία από τις εξόδους κινδύνου, όπου τα καθίσματα έχουν περισσότερο χώρο για τα πόδια, εκτός εάν μπορείτε να μετακινηθείτε εύκολα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Αναπηρικό αμαξίδιο

Εάν έχετε γύψο στο πόδι σας και χρειάζεστε αναπηρικό καροτσάκι για να μετακινηθείτε στο αεροδρόμιο και να επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο, ενημερώστε την αεροπορική σας εταιρεία το συντομότερο δυνατό.

Υπάλληλοι της εταιρείας θα πρέπει να κανονίσουν να υπάρχει διαθέσιμο αναπηρικό αμαξίδιο κατά την αναχώρηση και την άφιξη στον προορισμό σας. Συνήθως δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για αυτήν την υπηρεσία.

Πατερίτσες

Εάν χρησιμοποιείτε πατερίτσες επίσης, πρέπει να ενημερώσετε την αεροπορική εταιρεία.

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες θα σας αφήσουν να πάρετε τις πατερίτσες στο αεροπλάνο, αλλά θα πρέπει να τα αποθηκεύσετε στο ντουλάπι πάνω από τη θέση σας κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Διαβάστε επίσης

Αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη: Πόσο αποτελεσματική είναι;

Γονιός γίνεσαι μέρα με τη μέρα – Η τέχνη της ανατροφής του παιδιού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.