Ένα Χωριό Υγείας, Ευεξίας και Ελληνικής Φιλοξενίας στην Αθήνα

Ένα «Χωριό Υγείας, Ευεξίας και Ελληνικής Φιλοξενίας» είναι στα σχέδια της Περιφέρειας Αττικής για την Αθήνα, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Μιλώντας σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού της Ελλάδας υπό τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια την Τετάρτη, ο Γιώργος Πατούλης, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Ιατρικού Τουρισμού (ELITOUR), είπε ότι η αξιοποίηση του τουρισμού υγείας και ευεξίας μπορεί να συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας, μετά την COVID-19 και να καθιερώσει την Ελλάδα ως ασφαλή τουριστικό προορισμό.

Προς αυτή την κατεύθυνση, αναφέρθηκε στις ανεκμετάλλευτες δυνατότητες των προϊόντων τουρισμού υγείας που αν αναπτυχθούν θα μπορούσαν να αποφέρουν τουλάχιστον 13,6 δισ. ευρώ, είπε.

Ένα Χωριό Υγείας, Ευεξίας και Ελληνικής Φιλοξενίας στην Αθήνα

Ο κ. Γ. Πατούλης είπε ότι μελετάται από την Περιφέρεια Αττικής η περιοχή σχεδιάζει επί του παρόντος ένα “χωριό υγείας, ευεξίας και ελληνικής Φιλοξενίας”, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να βιώσουν την ελληνική φιλοξενία μέσω μιας σειράς προγραμμάτων και δραστηριοτήτων ευεξίας. Στο πλαίσιο του έργου, οι ιατρικές μονάδες θα συνδεθούν με τουριστικές εγκαταστάσεις σε μια ενοποιημένη τουριστική οντότητα.

Υπάρχουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης επιλογών υγειονομικού και ιατρικού τουρισμού, ανέφερε, συμπεριλαμβανομένης μεταξύ άλλων της αξιοποίησης των εγκαταστάσεων σπα και φυσικών πηγών της Ελλάδας. Για να προχωρήσουν οι ενέργειες, ο κ. Γ. Πατούλης ζήτησε νομοθετικές διατάξεις που θα παραχωρούν τη δικαιοδοσία στις Περιφέρειες.

Διαβάστε επίσης

Ποια είναι η σωστή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα

Στέλεχος σαλμονέλας προξενεί ανησυχία στην Ευρώπη – 2 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.