Δεν θα γίνει το Καρναβάλι της Πάτρας – Συνέντευξη του δημάρχου της πόλης

Για τρίτη χρονιά η πόλη της Πάτρας θα γιορτάσει το καρναβάλι χωρίς παρελάσεις, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης.

Παράλληλα, θα σταλεί στο υπουργείο Υγείας και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων μία λίστα με όλες τις εκδηλώσεις για να πάρουν απαντήσεις τι μπορεί να γίνει, όπως είπε.

Το καρναβάλι της Πάτρας στο τραπέζι της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Πριν λίγες μέρες ο κ. Πελετίδης είχε στείλει επιστολή στον υπουργό Υγείας, καθώς τόσο οι δείκτες της πανδημίας όσο και οι αναλύσεις στα λύματα της πόλης έδειξαν πως δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις με μαζικές συγκεντρώσεις ανθρώπων. Το ποιές ακριβώς εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, θα αποσαφηνιστεί την ερχόμενη Τετάρτη, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Πάτρας.

Η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Π. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων) – «Καρναβάλι Πάτρας» Ήρα Κουρή με την σειρά της ανέφερε – σύμφωνα με το gnomip.gr –  ότι θα γίνουν δράσεις για να κρατηθεί ζωντανός ο θεσμός του Καρναβαλιού.

Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων ξεκινά σήμερα Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου με το άναμμα του διάκοσμου στις 8 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου. Και φέτος, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού, τα πάντα για μια ακόμα χρονιά είναι περιορισμένα, ωστόσο οι εργαζόμενοι του Δήμου στον Ηλεκτροφωτισμό και στο Καρναβαλικό Συνεργείο, έφτιαξαν και τοποθέτησαν καρναβαλικά στοιχεία σε πολλά σημεία της πόλης προσφέροντας μια νότα χαράς.

Απώλεια εσόδων από το καρναβάλι της Πάτρας

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο της Πάτρας, μόνο τον πρώτο χρόνο αναβολής των εκδηλώσεων υπήρξε απώλεια εσόδων της τάξης των 30 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Πώς να επιλέξετε λουλούδια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ανάλογα με την προσωπικότητα

Οι 5 τροφές που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή

Η Βάνα Παπαευαγγέλου, η Μαρία Θεοδωρίδου και η σκιά του προέδρου του ΣΦΕΕ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.