Οι 4 χώρες της Ευρώπης που έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα και δεν έχουν πλέον περιορισμούς

Το παράδειγμα της Δανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα, ακολουθούν και άλλες χώρες σταδιακά και αίρουν τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στους επισκέπτες στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία από την COVID-19.

Αυτή τη στιγμή οι χώρες που έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα και έχουν κάνει άρση των περιορισμών είναι 4:

1. Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο είχε κάνει άρση των περιορισμών εντός της χώρας στις 19 Ιουλίου 2021. Μετά την εμφάνιση της Omicron, επιβλήθηκε χρήση μάσκας σε καταστήματα και μέσα μεταφοράς καθώς και πιστοποιητικά εμβολιασμού για εκδηλώσεις με περισσότερα από 10.000 άτομα.

Από την περασμένη εβδομάδα, σταμάτησαν και τα τελευταία αυτά μέτρα, οπότε στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπάρχει:

-Περιορισμός στις κοινωνικές αποστλασεις

-Απαίτηση για πιστοποιητικό εμβολιασμού

-Απαίτηση μάσκας

-Όριο στις κοινωνικές συγκεντρώσεις

-Περιορισμός στα τουριστικά αξιοθέατα

-Περιορισμός στις ώρες λειτουργίας

-Όλα τα μπαρ, τα νυχτερινά κέντρα και τα εστιατόρια παραμένουν ανοικτά

Όσοι βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό πρέπει να μπουν σε καραντίνα 5 ημερών.
Από τις 11 Φεβρουαρίου, δεν θα απαιτείται από τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες να κάνουν τεστ πριν από την άφιξη. Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να κάνουν PCR πριν από την αναχώρηση.

2. Ιρλανδία

Η Ιρλανδία από τις 22 Ιανουαρίου, έχει καταργήσει τα όρια λειτουργίας σε μπαρ, εστιατόρια, παμπ και θέατρα, ενώ οι επισκέπτες δεν χρειάζεται να επιδεικνύουν το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ. Επίσης στην Ιρλανδία:

-Όλα τα τουριστικά αξιοθέατα, τα μπαρ, τα εστιατόρια και οι παμπ είναι ανοιχτά

-Δεν υπάρχουν περιορισμοί κοινωνικής απόστασης, ούτε στα
ταξίδια εντός της χώρας

Οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ PCR ή αντιγόνου 72 ώρες πριν από την άφιξη. Ωστόσο, η Ιρλανδία απαιτεί την ενισχυτική δόση εμβολιασμού, αν δεν την έχετε κάνει θεωρείστε ανεμβολίαστοι.

3. Δανία

Η Δανία ήταν η πρώτη χώρα της ΕΕ που κατάργησε όλους τους περιορισμούς για την COVID-19 την περασμένη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης μάσκας. Έτσι, τα πάντα είναι ανοιχτά, χωρίς περιορισμούς.

Η Δανία δεν απαιτεί αρνητικό τεστ COVID-19 από τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, ενώ οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες πρέπει να κάνουν τεστ εντός 24 ωρών από την είσοδο και να παραμείνουν σε απομόνωση για 10 ημέρες.

4. Σουηδία

Η Σουηδία καταργεί όλους τους περιορισμούς για την COVID-19 από τις 9 Φεβρουαρίου αλλά τα μη εμβολιασμένα άτομα θα πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζουν ειδικές προφυλάξεις.

Οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς τεστ, ενώ οι ανεμβολίαστοι πρέπει να κάνουν τεστ 72 ωρών πριν από την αναχώρηση.

Διαβάστε επίσης

Θ. Πλεύρης: Τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για τα καρναβάλια

Δεν σας βλέπει ο ήλιος; Εδώ είναι οι 9 τροφές για υγιή οστά όλο το χρόνο

Πρωτεΐνη ορού γάλακτος: Προκαλεί υπερβολικό όγκο στις γυναίκες ή όχι;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.