Κικίλιας: Στόχος ο ποιοτικότερος τουρισμός, όχι μόνο στους παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς

«Θέλουμε περισσότερο, ποιοτικότερο τουρισμό, σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στους παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

«Τα μηνύματα για τη νέα χρονιά μάς δίνουν περιθώρια αισιοδοξίας για τον τουρισμό, πάντα βέβαια μέσα στο ρευστό περιβάλλον που προκαλεί η έξαρση της μετάλλαξης Όμικρον», σημειώνει ο υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ethnos.gr.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρεται στις επόμενες κινήσεις για να στηριχθεί η «ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας».

Υπογραμμίζει πως η νέα στρατηγική για τον τουρισμό δημιουργείται μαζί με τα παραδοσιακά και δυναμικά κομμάτια της αγοράς και της κοινωνίας, «από τους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες του τουρισμού μέχρι τους επιχειρηματίες της εστίασης, τον εμπορικό κόσμο της χώρας και βέβαια τους εργαζομένους τους».

Περαιτέρω ανάπτυξη

«Όλους αυτούς που αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν και ταυτόχρονα κερδίζουν έμμεσα ή άμεσα από αυτό. Είναι οι άνθρωποι που πρέπει να στηριχθούν ώστε όλοι μαζί να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα περαιτέρω ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος, που θέλουμε πάντα να επιστρέφει στη μέση ελληνική οικογένεια», επισημαίνει ο κ. Κικίλιας.

Ψηφιακοί νομάδες

Ο υπουργός Τουρισμού αναφέρεται και σε μια σειρά πρωτοβουλιών που είναι σε εξέλιξη, όπως η προσέλκυση των «ψηφιακών νομάδων», μιας παγκόσμιας τάσης για την οποία επισημαίνει πως με μεθοδικότητα και τη συνεργασία όλων, η Ελλάδα μπορεί να γίνει «Nomads Land», ενώ ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στην ενίσχυση του «πράσινου τουρισμού».

«Η Ελλάδα έχει όλα τα εχέγγυα και μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον βιώσιμο, στον “Πράσινο” Τουρισμό. Είναι μια συνειδητή απόφαση που έχει πάρει η κυβέρνηση με “σημαιοφόρο” τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Εάν λοιπόν για την Ελλάδα ο τουρισμός που προσφέρει το 25% του ΑΕΠ είναι η ατμομηχανή της οικονομίας, ο βιώσιμος τουρισμός είναι οι αναγκαίες ράγες για να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Διαβάστε επίσης

Βιάζεσαι κι εσύ το πρωί; 7 ιδέες για υγιεινό πρωινό που μπορείς να φας «στο πόδι»

Με επιπλέον τεστ για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους επιστρέφουν αύριο οι μαθητές στα σχολεία

Μια μέρα θα σταματήσει να σας ζητά να ξαπλώσει μαζί σας για να κοιμηθεί… Απολαύστε κάθε στιγμή

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.