Θεσσαλονίκη: Περίπου 10.000 μάσκες υψηλής προστασίας θα διανεμηθούν στους μαθητές και εκπαιδευτικούς

Περίπου δέκα χιλιάδες μάσκες υψηλής προστασίας θα διανείμει ο Δήμος Θέρμης σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Οι μάσκες είναι τύπου FFP2/KN95, όπως επιτάσσουν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για προστασία από την παραλλαγή “Όμικρον”, και πληρούν όλες τις προδιαγραφές τις οποίες έχει θέσει η Πολιτεία, επισημαίνει το Γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου.

Θα βρίσκονται στα σχολεία, θα παραδοθούν το πρωί της Δευτέρας και θα παραδοθούν στον/η διευθυντή/τρια της κάθε μιας από τις συνολικά 67 σχολικές μονάδες, προκειμένου να διανεμηθούν στους χιλιάδες μαθητές και στους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς οι οποίοι υπηρετούν στα σχολεία του Δήμου Θέρμης.

Οι μάσκες έχουν δύο μεγέθη. Αυτές με το μικρότερο μέγεθος θα δοθούν στους μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων και οι μεγαλύτερες στους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων, καθώς και στους εκπαιδευτικούς.

Και άλλες παροχές

Εκτός από τις μάσκες, ο Δήμος Θέρμης έχει εξασφαλίσει ώστε να υπάρχουν σε κάθε σχολείο όλες οι αναγκαίες ποσότητες σε υλικά καθαρισμού, αντισηπτικά και κάθε άλλο μέσο ατομικής προστασίας. Παράλληλα, μέσα στο Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται εργασίες απολύμανσης σε όλα τα σχολεία του Δήμου, από ειδικά πιστοποιημένα συνεργεία.

Ο Δήμος Θέρμης θα διανείμει μάσκες υψηλής προστασίας και σε όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους.

Διαβάστε επίσης

Νόσησε από μηνιγγίτιδα, ακρωτηρίασαν τα άκρα της και το σώμα της γέμισε ουλές – Σήμερα στέλνει ισχυρό μήνυμα αυτοπεποίθησης

Χρήσιμα tips για να επανέλθεις στη διατροφή σου μετά τις ατασθαλείες των γιορτών

Πότε η πιθανότητα εμφάνισης θετικής PCR είναι μεγαλύτερη μετά τον εμβολιασμό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.