Ελλάδα και Τουρκία θα συνεργαστούν στον τουρισμό

Η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν να συνεργαστούν στο πεδίο του τουρισμού μετά την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας των δύο χωρών κατά τη διάρκεια ταξιδιού στη Σμύρνη του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια για την 4η Σύνοδο της Μικτής Επιτροπής Τουρισμού και το 9ο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ για τον Τουρισμό.

Ελλάδα και Τουρκία θα συνεργαστούν στον τουρισμό

«Ζούμε σε ευαίσθητους καιρούς, μερικές φορές δύσκολους, αλλά πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε ότι ο τουρισμός και τα ταξίδια είναι το πλαίσιο στο οποίο μπορούμε και θα μπορέσουμε να εργαστούμε ακόμα καλύτερα και να συνεργαστούμε».

Αυτό είπε ο Βασίλης Κικίλιας απευθυνόμενος στην Μικτή Επιτροπή Τουρισμού και στο Φόρουμ για τον Τουρισμό, το οποίο  τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ήταν το 2011.

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού είπε ότι οι προτεραιότητες του υπουργείου περιλαμβάνουν τη διασφάλιση της ακτοπλοϊκής συνδεσιμότητας για περισσότερες πόλεις και νησιά και τη διευκόλυνση των ταξιδιών μεταξύ των δύο χωρών.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Νούρι Ερσόι συμφώνησε ότι η συνεργασία στον τομέα του τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα συμβάλει θετικά στη βελτίωση των σχέσεων.

Προσωρινή βίζα

Ο κ. Μ. Ερσόι πρόσθεσες ότι μια προσωρινή βίζα που εκδίδεται από την Ελλάδα σε εισερχόμενους τουρίστες από την Τουρκία θα απλοποιήσει τα ταξίδια στα ελληνικά νησιά και ζήτησε περισσότερες ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Συνέχισε προσθέτοντας ότι κοινές πρωτοβουλίες και συνδυασμένα τουριστικά προϊόντα στα ταξίδια κρουαζιέρας θα είναι επίσης προς όφελος και των δύο χωρών.

Ο κ. Β. Κικίλιας ηγήθηκε αντιπροσωπείας στελεχών και υπευθύνων λήψης αποφάσεων τουρισμού και φιλοξενίας στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης

Καθηγητής Ευ. Τέρπος: Τι ισχύει για τα τεστ αντισωμάτων, τι δείχνουν ακριβώς

Αμερικανικά Travvy Awards 2021: Η Ελλάδα μεγάλη νικήτρια στα «Όσκαρ του τουρισμού»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.