Εμφανίστηκαν πάλι οι τσούχτρες στις Κυκλάδες

Εμφανίστηκαν και πάλι οι τσούχτρες στις Κυκλάδες με το πρόβλημα να είναι πιο έντονο στη Μύκονο, τη Σύρο, την Τήνο και την Πάρο.

Χιλιάδες τσούχτρες εμφανίστηκαν στη Μύκονο

Τις τελευταίες ημέρες έκαναν την εμφάνισή τους χιλιάδες τσούχτρες στην παραλία του Ορνού στην Μύκονο. Οι τσούχτρες ξεβράστηκαν στην άμμο από τα κύματα, δημιουργώντας αποκρουστικό θέαμα.

Κυκλάδες

Όπως αναφέρει το syrostoday.gr το φαινόμενο που απασχόλησε τις Κυκλάδες το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο, είναι και τώρα αρκετά έντονο.

Τσούχτρες εμφανίστηκαν και σε άλλες παραλίες του νησιού, στον Πάνορμο, τον Άγιο Σώστη και στην Ψαρού.

Πρόβλημα σε Σύρο, Τήνο, Πάρο

Το πρόβλημα απασχολεί και άλλα νησιά των Κυκλάδων, όπως τη Σύρο, την Τήνο και την Πάρο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι νοτιάδες που έπνεαν στο Αιγαίο έκαναν το πρόβλημα ακόμα πιο έντονο. Η κλιματική αλλαγή και η γενικότερη αύξηση της θερμοκρασίας των θαλασσών, πιθανολογείται ως κύρια αιτία που οι μέδουσες και οι τσούχτρες κατακλύζουν τα τελευταία καλοκαίρια τις ελληνικές θάλασσες.

Οι μέδουσες και οι τσούχτρες είναι σημαντικός κρίκος στο θαλάσσιο οικοσύστημα, αλλά ο υπερπληθυσμός τους μετατρέπεται σε πρόβλημα τόσο σε ατομικό επίπεδο λόγω της αλλεργικής αντίδρασης που προκαλείται από την επαφή με τα πλοκάμια, όσο και σε τουριστικό επίπεδο.

Το οίδημα που προκαλείται πολλές φορές είναι επώδυνο και απαιτείται ιατρική βοήθεια για την κατάλληλη αντιμετώπιση. Βέβαια δεν είναι απειλητικό για τη ζωή, αλλά σίγουρα το θύμα δεν πρέπει να κολυμπήσει για αρκετές ημέρες προκειμένου να μην επιδεινωθεί η κατάστασή του.

Διαβάστε επίσης

Ταινίες τρόμου: Το απρόσμενο όφελος από την scream therapy

Αλεύρι: Γιατί είναι άλλο για μαγειρική και άλλο για ζαχαροπλαστική; Και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.