7 εύκολοι τρόποι για να κάνετε το επόμενο ταξίδι σας πιο φιλικό προς το περιβάλλον

Υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να κάνετε το επόμενο ταξίδι σας πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Τα αεροπορικά ταξίδια – καθώς τα πάντα, από την πτήση μέχρι το μενού – έχουν αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ταξιδέψετε αφήνοντας μικρότερο αποτύπωμα στον πλανήτη.

Δείτε τους καλύτερους τρόπους για να είναι πιο πράσινη και πιο φιλική στο περιβάλλον η η επόμενη απόδραση σας.

Πτήση non stop

Μία αεροπορική πτήση παράγει κυριολεκτικά έναν τόνο εκπομπών άνθρακα, αλλά υπάρχουν τρόποι να μειωθεί αυτός ο αντίκτυπος.

Μπορείτε να δείτε στις πτήσεις Google πώς το ίχνος άνθρακα της διαδρομής που επιλέξατε συγκρίνεται με άλλους συνδυασμούς πτήσεων. Οι απευθείας πτήσεις είναι καλύτερες, καθώς οι προσγειώσεις και οι απογειώσεις καταναλώνουν περισσότερο καύσιμο .

Φιλικό προς το περιβάλλον ξενοδοχείο

Έχει γίνει πολύ πιο εύκολο να βρεθεί ένα φιλικό προς το περιβάλλον ξενοδοχείο. Η Google εμφανίζει τώρα ξενοδοχεία με πιστοποίηση Eco, με πράσινο φύλλο δίπλα στο όνομά τους.

Τα ξενοδοχεία αυτά πρέπει να επιδεικνύουν συντονισμένη προσπάθεια για να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Αν κοιτάξετε στην καρτέλα “Πληροφορίες”, θα δείτε ποια χαρακτηριστικά διαθέτουν που τους βοηθούν να ανταποκριθούν στην πράσινη εκστρατεία. Π.χ. μπορεί να βασίζονται είτε σε βιώσιμες πηγές ενέργειας είτε σε πλαστικά καλαμάκια. Όλα διασταυρώνονται από ειδικούς.

Μπορείτε και εσείς να μειώσετε τον αντίκτυπο της διαμονής σας. Ίσως δεν χρειάζεστε αλλαγή σεντονιών και πετσετών κάθε μέρα. Μπορείτε να σβήνετε τα φώτα και την τηλεόραση όταν βγαίνετε από το δωμάτιο.

Αναζητήστε πιο πράσινους τρόπους μετακίνησης

Αυτό μπορεί να είναι περίπλοκο λόγω της πανδημίας, αλλά η επιλογή δημόσιων συγκοινωνιών ή ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων είναι μια επιλογή. Νοικιάστε ποδήλατο για τις κοντινές επισκέψεις στην πόλη.

Ενισχύστε τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες

Παραλείψτε τα τυπικά αναμνηστικά. Αγοράστε κάτι με πολύ ισχυρότερη αίσθηση του τόπου. Αναζητήστε έργα τέχνης ή χειροτεχνίες. Κάτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε καθημερινή βάση, είτε πρόκειται για μια πολύχρωμη τσάντα είτε για ένα πλεκτό σάλι.

Αγοράστε ό, τι έφτιαξαν οι ντόπιοι με τα χέρια τους και τραβήξτε μια φωτογραφία του εαυτού σας με το άτομο που έφτιαξε το ξύλινο μπολ ή καλάθι.

Το ίδιο ισχύει και για το φαγητό έξω. Υποστηρίξτε τοπικά εστιατόρια, ειδικά εκείνα που επικεντρώνονται στη χρήση τοπικών συστατικών, για να πάρετε πραγματικά μια γεύση από την τοπική γεύση. Και μην ξεχνάτε ότι τα φυτικά γεύματα είναι ένας άλλος τρόπος για να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα.

Μπουκάλι νερού 

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των πράσινων ταξιδιών είναι η μείωση της ποσότητας αντικειμένων μιας χρήσης που χρησιμοποιείτε στην πορεία. Έχετε ένα μπουκάλι νερού για το ταξίδι σας, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε αρκετές φορές. Αποφύγετε επίσης τις πλαστικές σακούλες.

Αναζητήστε πακέτα πράσινων εκδρομών

Υπάρχουν ταξιδιωτικές εταιρείες και ταξιδιωτικοί πράκτορες που μπορούν να οργανώσουν εκδρομές και ταξίδια με μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα. Π.χ. εκδρομές που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα ή πεζοπορία. Επίσης καλοκαιρινές εμπειρίες με  ιστιοπλοϊκό ή καγιάκ αντί σκάφους.

Δείτε τις αντισταθμίσεις άνθρακα

Η αγορά αντιστάθμισης άνθρακα είναι ένας τρόπος για να νιώσετε λίγο καλύτερα με τα ταξίδια σας. Οι αντισταθμίσεις άνθρακα πληρώνουν για περιβαλλοντικά έργα όπως η φύτευση δέντρων και η διατήρηση των δασών, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή, όπως αυτή στο conservation.org , μπορείτε να καταλάβετε το καθημερινό αποτύπωμα άνθρακα της οικογένειάς σας – και τον αντίκτυπό σας στο ταξίδι – και να το μετριάσετε δωρίζοντας σε ομάδες που βοηθούν στην προστασία των δασών.

Πηγή: realsimple.com

Διαβάστε επίσης

Θ. Πλεύρης: Αν χρειαστεί θα νοσηλεύονται και σε ιδιωτικές κλινικές ασθενείς με COVID-19

Γιατί μερικά παιδιά νοσούν από COVID-19 και άλλα όχι μετά τη μόλυνσή τους με κορονοϊό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.