ΗΠΑ: Αίρονται οι περιορισμοί για τους πλήρως εμβολιασμένους ξένους ταξιδιώτες

Αίρονται στις ΗΠΑ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από την 8η Νοεμβρίου, στα χερσαία σύνορα και τα αεροπορικά ταξίδια.

«Η νέα πολιτική των ΗΠΑ στα ταξίδια, που απαιτεί τον εμβολιασμό για τους ξένους ταξιδιώτες, οι οποίοι μεταβαίνουν στις ΗΠΑ, θα τεθεί σε ισχύ την 8η Νοεμβρίου», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Από τις 8 Νοεμβρίου, οι ΗΠΑ θα επιτρέπουν την είσοδο στους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τις 26 χώρες της ζώνης Σένγκεν στην Ευρώπη. Mεταξύ άλλων τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελβετία και την Ελλάδα.  Eπίσης από τη Βρετανία, την Ιρλανδία, την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Αφρική, το Ιράν και τη Βραζιλία.

Οι ταξιδιώτες των αεροπορικών πτήσεων

Για τους ταξιδιώτες των αεροπορικών πτήσεων, οι ΗΠΑ θα ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού και ένα τεστ τρεις ημέρες πριν από την αναχώρησή τους.

Για τους χερσαίους ταξιδιώτες, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η άρση των περιορισμών θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.

Από 8/11 θα μπορούν να διασχίζουν τα σύνορα του Καναδά ή του Μεξικού οι ταξιδιώτες που θα έρχονται για μη αναγκαίους λόγους. Δηλαδή για οικογενειακούς ή τουριστικούς λόγους, υπό την προϋπόθεση να είναι εμβολιασμένοι.

Τα άτομα που θα ταξιδεύουν για επιτακτικούς λόγους, π.χ. οι οδηγοί φορτηγών, θα εξαιρούνται.

Από τον Ιανουάριο η υποχρέωση εμβολιασμού θα ισχύει για όλους που διέρχονται από τα χερσαία σύνορα στις ΗΠΑ.

Οι περιορισμοί στους επιβάτες μη αναγκαίων ταξιδιών στα χερσαία σύνορα επιβλήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020.

Οι περιορισμοί πολιτών που δεν είχαν αμερικανική υπηκοότητα εφαρμόστηκαν στους ταξιδιώτες από την Κίνα τον Ιανουάριο του 2020. Στη συνέχεια επεκτάθηκαν σε δεκάδες άλλες χώρες.

Διαβάστε επίσης

Κορονοϊός: 2.665 κρούσματα, 27 θάνατοι και 368 διασωληνωμένοι

Συνθλίψτε τις πέτρες των νεφρών με τη μίνι λιθροτριψία

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.