Εκπομπές άνθρακα: Αεροπορικές εταιρίες προετοιμάζονται για μείωση εσόδων από την business-class

Μεγάλες εταιρίες μειώνουν τα επιχειρηματικά ταξίδια των στελεχών τους για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και οι αεροπορικές εταιρίες προετοιμάζονται για μεγάλη μείωση εσόδων από την business-class.

Οι μεγάλες εταιρίες έχουν λάβει δραστικά μέτρα για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα στα εταιρικές μετακινήσεις. Έτσι οι αεροπορικές εταιρίες, προετοιμάζονται για να βρεθούν αντιμέτωπες με ένα άλλο μεγάλο οικονομικό πλήγμα.  Η κατηγορία business-class των πτήσεων τους αποτελεί μία σημαντική πηγή εσόδων για τον κλάδο.

Αρκετές εταιρίες, όπως οι: HSBC, Zurich Insurance, Bain & Company και S&P Global, ανακοίνωσαν μείωση των βλαβερών εκπομπών από τα επιχειρηματικά ταξίδια  κατά 70%.

Μερικές από τις εταιρίες, εξετάζουν έναν «προϋπολογισμό για τον άνθρακα» μετά τις πιέσεις από υποστηρικτές του περιβάλλοντος και επενδυτές.

Οι πτήσεις αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 90% των βλαβερών εκπομπών των επιχειρηματικών ταξιδιών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κλάδος των αεροπορικών εταιριών δεσμεύτηκε σε διάσκεψη στη Βοστόνη να επιτύχει «καθαρές μηδενικές» εκπομπές ρύπων από το 2050.

«Θα είναι δύσκολο για τις αεροπορικές εταιρίες και θα χρειαστεί να προσαρμοστούν». Αυτό δήλωσε ο Κιτ Μπρέναν της Thrust Carbon, εταιρεία συμβούλων για τον καθορισμό των προϋπολογισμών για τον άνθρακα.

«Θα δούμε μία αναπροσαρμογή της business-class, με όλα τα προνόμια της business-class, αλλά χωρίς το κάθισμα. Αυτό θα είναι αρκετά αστείο», δήλωσε ο ίδιος, αναφερόμενος στα σαλόνια υποδοχής της business-class, αλλά και στα πιο ποιοτικά γεύματα. «Επειδή ουσιαστικά όλα έχουν να κάνουν με το χώρο που καταλαμβάνουν εντός της καμπίνας του αεροσκάφους».

Η κατηγορία business-class στις πτήσεις εκπέμπει περίπου τρεις φορές περισσότερο άνθρακα από την οικονομική θέση, καθώς τα καθίσματά της καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο και τα περισσότερα από αυτά είναι άδεια, σύμφωνα με μία μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Διαβάστε επίσης

Φίλτρα αέρα: Πόσο περιορίζουν τον κορονοϊό

Συγκλονίζει η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου: “Με βίαζε ο πατέρας μου από 11 χρονών”

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.