Ανακούφιση από τη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στη Μυτιλήνη σε συνεργασία με το υπ. Άμυνας

Ανακούφιση και τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων της Λέσβου έβαλε η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου Μυτιλήνης σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η πρώτη στην ιστορία του συστήματος Υγείας στη Λέσβο αγγειοπλαστική, ύστερα από στεφανιογραφία, έγινε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και ο ασθενής, άνδρας ηλικίας κάτω των 40 ετών, είναι πολύ καλά στην υγεία του και αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η επέμβαση έγινε από καρδιολόγο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και έναν στρατιωτικό επεμβατικό καρδιολόγο στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο στρατιωτικός επεμβατικός καρδιολόγος Αναστάσιος Μίλκας θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης αρχικά για μία ημέρα την εβδομάδα και έως την πλήρη στελέχωση του Εργαστηρίου και τη λειτουργία του καθημερινά σε 24ωρη βάση.

Το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ξεκίνησε να λειτουργεί μόλις στις 7 Σεπτεμβρίου, έπειτα από πολύμηνες προσπάθειες της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ η λειτουργία του – μιας και ήταν έτοιμο εδώ και δυο χρόνια αλλά δεν είχε προσωπικό – αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της Λέσβου.

«Η ύπαρξη της σημαντικής αυτής δομής υγείας στο νησί μας συμβάλλει στη μείωση της ταλαιπωρίας και την εξάλειψη της οικονομικής επιβάρυνσης λόγω μετακίνησης των ασθενών εκτός νήσου, καθώς και στη βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας και σιγουριάς στον πληθυσμό της νήσου και των επισκεπτών της για την οποία εργαζόμαστε» δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργος Καμπούρης.

H αναγκαιότητα της δημιουργίας του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου φάνηκε τον περασμένο Απρίλιο όταν ο αρχικελευστής Παναγιώτης Κυμούρης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών, προδομένος από την καρδιά του.

Τότε η οικογένεια του είχε ζητήσει αντί για στεφάνια να κατατεθούν χρήματα για να ενισχυθεί το Καρδιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο Αιμοδυναμικό Κέντρο. «Ίσως να σώζονται έτσι οι ζωές των συνανθρώπων μας» είχε επισημάνει τότε η οικογένεια του Λιμενικού.

Διαβάστε επίσης

Ο εύκολος τρόπος για να υπολογίσετε πόση πρωτεΐνη χρειάζεστε την ημέρα

Σαρηγιάννης: Περιμένουμε 12.000 κρούσματα σε παιδιά μέχρι τέλος του έτους

Τρεις συλλήψεις για «μαϊμού» εμβολιασμό στην Αττική

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.