Με self test το ταξίδι της επιστροφής από τα νησιά

Με υποχρεωτικό self test η επιστροφή των ταξιδιωτών από τα νησιά, όπως ανακοίνωσε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων ασχολείται εδώ και 3 εβδομάδες με το θέμα της επιστροφής των ταξιδιωτών από τα νησιά και αρχικά είχε εισηγηθεί να διενεργείται υποχρεωτικά rapid test στην επιστροφή, όπως ακριβώς γίνεται, δηλαδή, για να πάει κάποιος στο νησί, το ίδιο να ισχύει και για την επιστροφή από το νησί.

«Αυτό φαίνεται ότι είναι αρκετά δύσκολο να γίνει, είπε η καθηγήτρια τονίζοντας ότι δεν είναι πρακτική λύση γιατί τα νησιά δεν έχουνε τέτοιες δυνατότητες».

Τελικά η Επιτροπή εισηγήθηκε να είναι υποχρεωτικό το self test, το οποίο θα πρέπει να δηλώνεται στην πλατφόρμα selftesting, έτσι ώστε να μπορούν να ταξιδεύουνε και να γυρνάνε πίσω».

Η κα. Παπαευαγγέλου δήλωσε ότι δεν γνωρίζει από πότε μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, ενώ από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε τα εξής:

«Αξιολογούμε το μέτρο για το self test μαζί με το rapid test διότι ακόμα και στα μεγαλύτερη νησιά, η δυνατότητα που υπάρχει για εκατοντάδες χιλιάδες rapid test κατά την επιστροφή φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη.

Είναι μία δύσκολη άσκηση η οποία προσπαθούμε να βρούμε συγκεκριμένη λύση σε συνεργασία και με τις τοπικές αρχές και με τις υγειονομικές δομές του κάθε νησιού».

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη μία συζήτηση για το αν τα μέτρα που ισχύουν στην εστίαση θα εφαρμοσθούν και σε άλλους τομείς, όπως τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια των ξενοδοχείων.

Διαβάστε επίσης

Πού θα γίνονται την Παρασκευή 16 Ιουλίου δωρεάν rapid test

Αλλάζει ξανά ο επιδημιολογικός χάρτης – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε αυξημένη επιτήρηση

Ποια έγγραφα απαιτούνται για το ταξίδι με πλοίο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.