Δεκτοί στη χώρα και οι εμβολιασμένοι με τα 5 εμβόλια που δεν έχουν εγκριθεί στην ΕΕ

Αποδεκτά θα γίνονται στις πύλες εισόδου της χώρας άλλα 5 εμβόλια έναντι του κορονοϊού, παρά το γεγονός ότι δεν έχει εγκριθεί η διάθεση και η κυκλοφορία τους από τον Ευρωπαικό Οργανισμό Φαρμάκων.

«Τα εμβόλια που χορηγούνται σε χώρες εκτός Ευρώπης, θα γίνονται αποδεκτά ως αποδεικτικά εισόδου στην Ελλάδα», ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε, την σχετική απόφαση έλαβε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων οπότε η Ελλάδα θα αποδέχεται επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί όχι μόνο με τα 4 αδειοδοτούμενα εμβόλια (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson) αλλά και με τα εξής εμβόλια: Novavax (ΗΠΑ), Sinovac Biotech (Κίνα), Sputnic (Ρωσία), Sinopharm (Κίνα) και CanSino Biologics (Κίνα).

Μετά την απόφαση αυτή, οι επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί με τα συγκεκριμένα εμβόλια, θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα μας, χωρίς την υποχρέωση τεστ.

Η είσοδος των τουριστών στην χώρα μας θα γίνεται με την συμπλήρωση του γνωστού PLF, αλλά και με την προϋπόθεση ότι όλοι οι τουρίστες ηλικίας άνω των 6 ετών θα φέρουν αποδεικτικό είτε αρνητικής PCR μέσα στις τελευταίες 72 ώρες πριν την άφιξη στην χώρα μας, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αποδεικτικό πρόσφατης νόσησης.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.