Βρετανία: Eκτός «πράσινης ταξιδιωτικής λίστας» η Ελλάδα

Εκτός «πράσινης λίστας» του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται προς το παρόν Ελλάδα, Γαλλία και Ισπανία, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, ανακοινώνοντας τα μέτρα για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών μετά τις 17 Μαΐου.

Η Ελλάδα, όπως και η Γαλλία και η Ισπανία δεν έχουν ακόμη συμπεριληφθεί στις πράσινες χώρες, ενώ το καθεστώς θα επανεξεταστεί σε τρεις εβδομάδες. «Προς το παρόν πρέπει να βαδίσουμε προσεκτικά, σεβόμενοι την επιστήμη που θα μας καθοδηγήσει» δήλωσε ο Βρετανός υπουργός, εξηγώντας ότι κύριο μέλημα είναι η ασφάλεια των πολιτών.

Η απαγόρευση αναμένεται να αρθεί στις 17 Μαΐου, ανοίγοντας την πόρτα προς τους τουρίστες να επισκεφθούν το εξωτερικό για πρώτη φορά μετά από μήνες. Όσοι επισκέπτονται χώρες που βρίσκονται στην «κόκκινη λίστα» στην επιστροφή καλούνται να παραμείνουν σε καραντίνα εντός ξενοδοχείου με δικά τους έξοδα.

Στην «πράσινη λίστα» μπήκαν η Πορτογαλία το Ισραήλ, οι Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Μπρουνέι, Ισλανδία, Νήσοι Φερόες, Γιλβρατάρ και Νήσοι Φώκλαντ.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.