Η Ευρώπη ανοίγει τα σύνορά της για τους εμβολιασμένους Αμερικανούς

Ύστερα από ένα χρόνο απαγόρευσης των μη αναγκαίων ταξιδιών, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να ανοίξει τα συνόρά της για του Αμερικανούς τουρίστες που έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19.

Αυτό δηλώνει στους New York Times η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο γρήγορος ρυθμός εμβολιασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι προχωρημένες διμερείς συζητήσεις για το πιστοποιητικό εμβολιασμού έχουν δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για την απελευθέρωση των διατλαντικών μετακινήσεων μέσα στο καλοκαίρι.

«Τα 27 κράτη – μέλη θα υποδεχτούν, χωρίς περιορισμούς, όλους εκείνους που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Κομισιόν απέφυγε, πάντως, να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αλλαγή πολιτικής, τονίζοντας πως όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική κατάσταση η οποία – όπως είπε – δείχνει να βελτιώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και όλοι ελπίζουν πως σύντομα θα συμβεί το ίδιο και στην ΕΕ.

Αναφορά στην Ελλάδα   

Οι New York Times γράφουν πως με βάση τα λεγόμενα της φον ντερ Λάιεν, η Κομισιόν μπορεί να προτείνει απελευθέρωση των ταξιδιών από και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά κάθε κράτος μέλος θα έχει την ευχέρεια να διατηρήσει επιμέρους περιορισμούς στο έδαφός του (πχ καραντίνα, υποχρεωτικά τεστ κ.α).

«Ωστόσο, χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Κροατία που υποδέχονται εκατομμύρια Αμερικανούς τουρίστες κάθε καλοκαίρι, και η οικονομία τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτούς, είναι έτοιμες να αδράξουν στην ευκαιρία και να ανοίξουν ξανά τα σύνορά τους στην αμερικανική τουριστική αγορά», αναφέρει το δημοσίευμα.

Γίνεται μάλιστα ειδικότερη αναφορά στη χώρα μας και στο επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού, με έμφαση στους εμβολιασμένους πληθυσμούς.

New York Times

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.