Το State Department λέει όχι στα ταξίδια στο 80% του πλανήτη!

Επικαιροποιημένες συστάσεις εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, συνιστώντας στους Αμερικανούς να ξανασκεφτούν οποιδήποτε ταξίδι εκτός συνόρων.

Στις αναλυτικές οδηγίες του State Department ανά χώρα, η σύσταση «Μην ταξιδεύετε» – καλύπτει περίπου 80% των χωρών του πλανήτη!

«Η πανδημία Covid-19 εξακολουθεί να δημιουργεί για τους ταξιδιώτες κινδύνους άνευ προηγουμένου. Εκδόθηκαν επικαιροποιημένες οδηγίες, με βάση και τις συστάσεις του CDC. Αυτή η επικαιροποίηση έχει σαν αποτέλεσμα τη σύσταση «Μην ταξιδεύετε» στο 80% των χωρών παγκοσμίως», αναφέρει επί λέξει η σχετική ανακοίνωση.

Αυτό σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εντάξει το 80% του πλανήτη στο επίπεδο 4 που αναφέρεται στον υψηλότερο υγειονομικό κίνδυνο.

Σε αυτό το επίπεδο βρίσκεται βέβαια και η Ελλάδα. «Στην Ελλάδα, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος μετάδοσης της νόσου Covid-19», σημειώνεται. Σύμφωνα, εξάλλου, με τις νεότερες συστάσεις του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου Νόσων (CDC), ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι κινδυνεύουν να κολλήσουν κορονοϊό στην Ελλάδα…

Ανάλογες είναι οι αναφορές για όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης

Οι συστάσεις του CDC για τα ταξίδια προς την Ελλάδα

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.