Αντιδράσεις βουλευτών για τον διορισμό καθηγήτριας στην Εθνική Επιτροπή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Έντονες αντιδράσεις στο παρασκήνιο υπήρξαν κυρίως από βουλευτές της ΝΔ για τον διορισμό καθηγήτριας της Νομικής του ΑΠΘ στη θέση της προέδρου στην Εθνική Επιτροπή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Οι έντονες αντιδράσεις βουλευτών που έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου και ο κίνδυνος αρνητικής ψήφου, φαίνεται ότι ήταν η αιτία για την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου επρόκειτο να εγκριθεί η επιλογή της καθηγήτριας Κατερίνας Φουντεδάκη ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Η κ. Φουντεδάκη, ήταν η βασική συντάκτρια του νόμου για τον γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών, και αυτό φαίνεται να ενόχλησε αρκετούς βουλευτές της ΝΔ – μέλη της Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, ήταν αποφασισμένοι να δώσουν αρνητική ψήφο, με το σκεπτικό ότι «δεν μπορεί να επιβραβεύεται με ένα τόσο σημαντικό αξίωμα που άπτεται της οικογένειας, ένα πρόσωπο που συνέταξε το συγκεκριμένο νόμο».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι 5 από τα 14 μέλη της ΝΔ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είχαν ζητήσει να αντικατασταθούν αρνούμενοι να στηρίξουν την υποψηφιότητα Φουντεδάκη ενώ έντονες αντιδράσεις υπήρξαν και από βουλευτές οι οποίοι δεν ήταν μέλη της Επιτροπής.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Μπούρας λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ενημέρωσε τα μέλη της ότι η προγραμματισμένη συνεδρίαση για τις 10 το πρωί της Τετάρτης αναβάλλεται.

Να θυμίσουμε ότι τον Αύγουστο του 2023 με απόφαση του τότε υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, εν μέσω εξονυχιστικού ελέγχου στο Κέντρο Εξωσωματικής
Γονιμοποίησης, στα Χανιά, το οποίο βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Δικαστικών και Αστυνομικών Αρχών της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης για ιδιώτες γιατρούς: Κάνω μια τελευταία έκκληση, πριν τη λήψη σκληρών μέτρων

ΙΦΕΤ: Οι προτάσεις Άδωνι για τη μείωση της δαπάνης, η μεγάλη ζήτηση και τα σπάνια νοσήματα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.