Απογευματινά χειρουργεία: Επίκειται συμφωνία του Υπ. Υγείας με τις ασφαλιστικές εταιρείες

Έρχεται συμφωνία του Υπουργείου Υγείας με τις ασφαλιστικές εταιρείες για τα απογευματινά χειρουργεία. Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, συστάθηκε μια ομάδα εργασίας, η οποία θα αναλάβει τις συνεννοήσεις με τις ασφαλιστικές εταιρείες. Είχε προηγηθεί συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα με εκπροσώπους από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών.

“Ο στόχος μας ήταν να διερευνήσουμε το δικό τους ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στα απογευματινά χειρουργεία. Εννοώ με την έννοια να παρέχουν στους ασφαλισμένους τους υπηρεσίες μέσω των απογευματινών χειρουργείων του ΕΣΥ. Η χθεσινή μας συνάντηση πήγε πάρα πολύ καλά, το ενδιαφέρον τους ήταν απόλυτο, όλο το διοικητικό συμβούλιο ήταν παρών και όλα τα μέλη είπαν ότι θέλουν οι εταιρείες τους να συμμετάσχουν σε αυτό και έχουμε ήδη ορίσει μία ομάδα εργασίας”, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Υπουργείο Υγείας – ασφαλιστικές εταιρείες: Έρχεται συμφωνία

Στην ομάδα εργασίας το Υπουργείο θα εκπροσωπεί ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών θα εκπροσωπεί ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

“Σήμερα που μιλάμε, η πληρωμή είναι «out of pocket», είναι του καθενός από την τσέπη του μέσω του συστήματος των POS, που έχουν τα νοσοκομεία. Με μετρητά, δηλαδή, για να το πω απλά. Όμως αυτό είναι η πρώτη φάση, που θέλουμε να ξεκινήσουμε. Ο σκοπός μας είναι στο μέλλον να συμπεριληφθούν όλοι οι τρόποι πληρωμής”, εξήγησε ο Υπουργός Υγείας.

Σχετικά με την πολυαναμενόμενη έναρξη των απογευματινών χειρουργείων, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα ξεκινήσουν σταδιακά την ερχόμενη εβδομάδα και ότι τουλάχιστον 15 νοσοκομεία της επικράτειας δηλώνουν έτοιμα να το κάνουν.

“Θα μπορούσαμε και αυτή την εβδομάδα η αλήθεια είναι, δηλαδή έχουμε νοσοκομείο που θα ήθελε να κάνει και σήμερα, αλλά έχουμε κανονίσει με τον κύριο Θεμιστοκλέους να τους έχουμε την Παρασκευή σε zoom call, όλους τους διοικητές των νοσοκομείων και θα έχουμε καλύτερη εικόνα της ανταπόκρισης των εκάστοτε νοσοκομείων και του χρονοδιαγράμματος. Γιατί, εντάξει, δεν μπορούν να ξεκινήσουν όλα τα απογευματινά χειρουργεία σε όλα τα νοσοκομεία ταυτόχρονα. Άλλα νοσοκομεία είναι περισσότερο έτοιμα και θέλανε να κάνουν και σήμερα, άλλα νοσοκομεία είναι λιγότερο έτοιμα και θέλουν κάποιες εβδομάδες για να ετοιμαστούν. Η γενική εικόνα, όμως, είναι ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη. Είναι μεγαλύτερη από αυτή που εμείς υπολογίζαμε στην αρχή, άρα προσδοκούμε ότι θα έχουμε σύντομα πολλές ιστορίες να διηγηθούμε από τα λειτουργούντα απογευματινά χειρουργεία. Και προχωράμε, βεβαίως, και στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης για τα δωρεάν, περίπου σε ενάμισι μήνα από σήμερα, αν όλα πάνε καλά”.

Όσον αφορά στη διαδικασία, την οποία πρέπει να ακολουθήσουν τα νοσοκομεία, προκειμένου να ενταχθούν στα απογευματινά χειρουργεία, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε:

“Δεν χρειάζεται καμία άδεια, η φιλοσοφία των συστημάτων και όσων σχεδιάζουμε είναι στην απλότητά τους. Οι γιατροί και η επιτροπή χειρουργείου, που περιλαμβάνει και το υπόλοιπο προσωπικό, αποφασίζουν και, αν έχουν τη δυνατότητα, βάζουν απογευματινά χειρουργεία”.

Διαβάστε επίσης

Νέο προϊόν συνθετικής κάνναβης μετά τα «ζελεδάκια» στην αγορά – Τι μελετά το ΕΚΠΑ

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.