Διοικήσεις νοσοκομείων: Έρχεται νέα προκήρυξη – Fast track διαδικασίες, τι είπε ο Κ. Μητσοτάκης

Αρχές Νοεμβρίου ψηφίζεται ο νέος νόμος του Υπουργείου Εσωτερικών, για τις αλλαγές στις διοικήσεις των φορέων του δημοσίου. Όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε βίντεό του στο TikTok, η πρώτη προκήρυξη θα αφορά σε όλα τα νοσοκομεία.

- Advertisement -

Ειδικότερα η νέα προκήρυξη αναμένεται να βγει εντός των προσεχών ημερών, σηματοδοτώντας μια “επανάσταση”, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, που κλήθηκε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση χρήστη της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Διοικήσεις νοσοκομείων: Το σχέδιο της κυβέρνησης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που αξιοποίησε επικοινωνιακά το TikTok σε όλη την προεκλογική του εκστρατεία, και έχει εκφράσει αρκετές φορές τη χαρά του για αυτόν τον νέο τρόπο “συνομιλίας”, ειδικά με νέους ηλικιακά πολίτες, ανακοίνωσε όλα τα βήματα του σχεδίου για τον τρόπο επιλογής και λειτουργίας των διοικήσεων στα νοσοκομεία.

Βάζοντας τέλος στα ρουσφέτια και θέλοντας να αξιοποιήσει νέους ανθρώπους από το πεδίο, με γνώσεις και με ικανότητες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι, για να γίνει κάποιος διοικητής σε νοσοκομείο, θα πρέπει να έχει κάποια σχέση με το αντικείμενο. Είτε να έχει σπουδάσει επιστήμες υγείας, είτε να έχει κάποια διοικητική εμπειρία.

- Advertisement -

«Για αυτούς, οι οποίοι περνάνε αυτό το στάδιο, θα υπάρχει μετά τεστ δεξιοτήτων, τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κόρον στον ιδιωτικό τομέα. Από εκεί και πέρα θα ακολουθεί η συνέντευξη και μετά η επιλογή από τον Υπουργό (σ.σ. Υγείας)».

«Είναι μια μεγάλη επανάσταση»

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «αυτή η διαδικασία έχει σημασία, γιατί για πρώτη φορά θα δώσουμε ευκαιρίες σε πολλούς νέους ανθρώπους, οι οποίοι στο παρελθόν δεν είχαν πρόσβαση σε αυτό το σύστημα επιλογής των διοικήσεων, να αξιολογηθούν με αντικειμενικά κριτήρια».

Τόνισε, δε, ότι οι νέες διοικήσεις θα υπογράφουν συμβόλαια απόδοσης. Θα μπορούν, δηλαδή, είτε να πάρουν μπόνους, αν τα πάνε καλά, είτε θα μπορεί να τους απομακρύνει ο Υπουργός από τη θέση τους, αν αποτύχουν.

Όπως είχαμε γράψει στο Healthstories, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σκοπεύει να τα αλλάξει όλα στα νοσοκομεία. Ειδικά όσον αφορά στα κριτήρια, με τα οποία θα επιλέγονται και θα διορίζονται οι διοικητές των νοσοκομείων και οι διοικητές των ΥΠΕ, ο Υπουργός «ορκίζεται» στο ΑΣΕΠ. Όπως φέρεται να επισημαίνει σε στενούς του συνεργάτες, «θα γίνουν όλα, όπως ακριβώς γίνεται με όλους τους μεγάλους διαγωνισμούς. ΑΣΕΠ και μόνο ΑΣΕΠ».

Δείτε το βίντεο του πρωθυπουργού στο TikTok:

@kyriakosmitsotakis_ Replying to @Κατερίνα Μαστορα ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.