Κ.Μητσοτάκης: Δρομολογούνται 6.500 προσλήψεις στην Υγεία – Νέα κίνητρα για τον Προσωπικό Γιατρό

Σημαντικές παρεμβάσεις στον χώρο της υγείας με στόχο να ενισχυθεί ο θεσμός του Προσωπικού Γιατρού, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Παράλληλα,  ο κ.Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στην δρομολόγηση άμεσα 6.500 προσλήψεων από τις συνολικά 10.000 που έχουν αναγγελθεί σε βάθος τετραετίας στον χώρο της Υγείας, με στόχο την κάλυψη των μεγάλων κενών σε υγειονομικό προσωπικό στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Προσλήψεις στην Υγεία και κίνητρα στον Προσωπικό Γιατρό

Αναλυτικότερα ο πρωθυπουργός για τον Προσωπικό Γιατρό στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, προανήγγειλε ότι θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις προκείμενου να ενισχυθεί επιπλέον ο θεσμός. Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι δρομολογούνται οι 6.500 προσλήψεις από τις 10.000 που θα γίνουν στην Υγεία.

Θα δοθεί δε βαρύτητα στην ενίσχυση του θεσμού του Προσωπικού Γιατρού με παθολόγους και γενικούς ιατρούς οι οποίοι θα έχουν νέα κίνητρα οικονομικής φύσεως.

Σημειώνεται πως, το Υπουργείο Υγείας, θα προχωρήσει σε νέα οικονομικά κίνητρα και αλλαγές με τη διασύνδεση του προσωπικού γιατρού με το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου «Σπύρος Δοξιάδης».

Παράλληλα, αναμένεται να αλλάξει και ο τρόπος ειδίκευσης των γενικών γιατρών και παθολόγων προκειμένου να έχουν κίνητρα στη συνέχεια για να απασχοληθούν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα.

Παρά το γεγονός ότι οι ιδιώτες γιατροί παραμένουν περιορισμένοι, αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση να βρεθούν τρόποι να στελεχωθεί ο θεσμός και να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού.

Είναι ανησυχητικό ότι το 44,7% των πολιτών που θα έπρεπε να έχουν προσωπικό γιατρό δεν έχουν βρει κάποιον στην περιοχή τους και δεν έχουν εγγραφεί στην αντίστοιχη πλατφόρμα.

Οι εγγεγραμμένοι στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού ανέρχονται σε 3.435, εκ των οποίων γιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας είναι 2.224 και ιδιώτες ελευθεροεπαγγελματίες, 1.211.

Πηγή Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ελλείψεις γιατρών: Έτσι λειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία – Το παράδειγμα του Νοσοκομείου Λαμίας

Μ. Χρυσοχοΐδης: Το μήνυμα στα νοσοκομεία, οι αλλαγές στα πρόσωπα, τα νέα κριτήρια

Dentist pass: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.