N. Βραχνής: Με απόφαση Χρυσοχοΐδη παύεται από τα καθήκοντά του

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο αναπληρωτής καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Βραχνής παύθηκε από τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς, σε βάρος του κ. Βραχνή, διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα.

Η παύση του κ. Βραχνή από τα καθήκοντα του προέδρου της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής συνέβη στη σκιά της εξάρθρωσης του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών σε κλινική στα Χανιά.

Ν. Βραχνής: Παύθηκε με απόφαση Χρυσοχοΐδη

Η κινητοποίηση του κ. Χρυσοχοΐδη υπήρξε άμεση. Ο Υπουργός Υγείας, από τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας του θητείας, έχει δείξει ότι δεν διστάζει να τα βάζει με όλους και με όλα, όταν κρίνει ότι αυτό είναι υπέρ του δημόσιου συμφέροντος.

Όπως αναφέρουν στενοί του συνεργάτες, ο Υπουργός θέλει να μην υπάρχουν “σκιές” για θέματα σοβαρά, όπως αυτά που αφορούν στη δημιουργία οικογένειας.

Ο κ. Βραχνής, που θεωρείται εξπέρ στις κυήσεις υψηλού κινδύνου, μετρούσε λίγα χρόνια στο τιμόνι της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Πριν από λίγες εβδομάδες είχε την πρώτη του συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοΐδη και συνεργάτες του Υπουργού μέσω zoom, για θέματα που άπτονται του ιατρικού τουρισμού και των αιτημάτων που φθάνουν στην Εθνική Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και αφορούν στο δικαίωμα στη δημιουργία οικογένειας μοναχικών ανθρώπων ή μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Η Εθνική Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής είναι ο κρατικός φορέας, που εισηγείται σχετικά με τους επιστημονικούς, νομικούς και δεοντολογικούς όρους της παροχής υπηρεσιών ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και ελέγχει την τήρησή τους.

Διαβάστε επίσης

Αναγκαία η ανάπτυξη τουρισμού τρίτης και τέταρτης ηλικίας στην Ελλάδα με στόχο την Aντιγήρανση

Ξυλοδαρμός γιατρών στο Νοσοκομείο Ναυπλίου – Ο ένας με σπασμένα πλευρά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.