Με νέο του tweet του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εξαίρει τη χθεσινή δύσκολη εφημερία που ξεπέρασε τις 2.300 προσελεύσεις στην Αττική. “Εφημερία Ευαγγελισμού με 870 προσελεύσεις και 0 ράντζα και Αττικού με 1001 προσελεύσεις και 12 ράντζα που απορροφούνται άμεσα. Με το σχέδιο υποστήριξης των εφημεριών τα ράντζα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.”
Σχέδιο για μείωση των ράντζων
Στη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον τομέα της Υγείας, είχε αναφερθεί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παλαιότερα, δίνοντας έμφαση στην στελέχωση των τμημάτων επείγοντων περιστατικών, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
«Το σχέδιό μας, το οποίο έχουμε για να μειώσουμε τα ράντζα και μάλιστα σε μια περίοδο που έχουμε τη μεγάλη έξαρση – γιατί υπάρχει η έξαρση των λοιμώξεων και παράλληλα εξελίσσεται και η πανδημία – έχει να κάνει με τις υποστηρικτικές δομές σε κάθε νοσοκομείο που έχει πρόβλημα. Στην Αττική είναι 4-5, με κυρίαρχο το Αττικό, είναι ο Ευαγγελισμός που παίρνει το Νίμιτς, το Γεννηματά έχει μια ιδιωτική δομή, το Λαϊκό που θα μπει ο Παμμακάριστος, ένα νοσοκομείο που έχουμε στο κέντρο της Αθήνας και στο Αττικό μια δεύτερη ιδιωτική δομή», δήλωσε ο κ. Πλεύρης και συμπλήρωσε: «Μόλις ολοκληρώνεται η εφημερία είναι λογικό να αναπτυχθεί και επικουρική κλίνη ή ράντζο, έχει όμως μεγάλη σημασία όταν τελειώσει η εφημερία ο ασθενής να πάει σε θάλαμο».
Τόνισε, μεταξύ άλλων ότι «είναι μια γνήσια σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού. Βάζουμε υποστηρικτικές δομές στα νοσοκομεία που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Σημασία έχει ο ασθενής να πάρει την υπηρεσία».
“Την επόμενη εβδομάδα μπαίνει σε ισχύ στον Ευαγγελισμό”, πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης. «Αναπτύχθηκε ήδη στον Ευαγγελισμό, την άλλη βδομάδα μπαίνουν και οι ιδιωτικές δομές. Είναι κάποια διαδικαστικά να γίνουν. Κυρίως να δούμε τον ακριβή τρόπο της μεταφοράς (των ασθενών).
Από την άλλη πλευρά, όπως είχε σημειώσει ο υπουργός υπάρχουν αναμονές στα τμήματα επείγοντων περιστατικών. «Ο Ευαγγελισμός και το Αττικό έχουν πάνω από 1000 άτομα συνήθως στις εφημερίες τους, οπότε καταλαβαίνετε, καθυστερήσεις υπάρχουν».
Έχουν προκηρυχθεί 4.000 θέσεις εργασίας για νοσηλευτές, 910 για προσωπικό, όπως τραυματιοφορείς και βοηθούς νοσοκόμων και 750 θέσεις για γιατρούς, τόνισε ο υπουργός.
«Για τις ΜΕΘ ενηλίκων ήδη είναι η πρώτη χρονιά που επειδή αναπτύξαμε πολλές κλίνες ΜΕΘ και δεν τις χρειαζόμαστε τώρα για τον κορονοιό, δεν υπάρχουν αναμονές και εξυπηρετούνται οι ενήλικοι πολίτες. Στα παιδιατρικά έχουμε επάρκεια ΜΕΘ αλλά η επάρκεια αυτή περιορίζεται σε συγκεκριμένες πόλεις».