Α. Ξανθός: «Δε θα καταφέρετε με το dentist και άλλα pass να κάνετε by-pass στη μεγάλη κοινωνική δυσαρέσκεια»

Την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για ιδεολογική και πολιτική «εργαλειοποίηση» της δωρεάς του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός.

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, παρελκυστικά αναφέρεται σε αυτή σαν ένα μοντέλο ΣΔΙΤ, παραποιώντας τον κοινωφελή χαρακτήρα της και αποκρύπτοντας ότι οι ΣΔΙΤ έχουν στον πυρήνα την κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύμπραξη με ιδιώτες επενδυτές. Και ακριβώς για τον ίδιο λόγο, η κυβέρνηση έχει ανατρέψει το νομικό καθεστώς των νέων νοσοκομείων που χρηματοδοτεί το ΙΣΝ, μετατρέποντας τα σε ΝΠΙΔ.

Dentist pass

Για ατελή και με ημερομηνία λήξης πολιτική του dentist pass έκανε λόγο ο Βουλευτής Ρεθύμνου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, υπενθυμίζοντας ότι η Κυβέρνηση δεν ενεργοποίησε τις διατάξεις του ν. 4603/19 για προληπτική και θεραπευτική οδοντιατρική φροντίδα των παιδιών, με δέσμευση πόρων από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά προχώρησε σε ένα προληπτικό πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης που δεν μπορεί να μειώσει τις ανισότητες και τις ακάλυπτες ανάγκες στοματικής υγείας στη χώρα.

“Δεν θα καταφέρετε με τα διάφορα pass να κάνετε by-pass στη μεγάλη κοινωνική δυσαρέσκεια και κατακραυγή ” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός, στηλιτεύοντας την επικοινωνιακού χαρακτήρα διαχείριση της Κυβέρνησης στα μείζονα κοινωνικά ζητήματα.

Αποδιοργάνωση των δημόσιων δομών

Αναφορικά με την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας ο κος Ξανθός είπε: “Είναι πρωτοφανές το κλίμα αποδιοργάνωσης των δημόσιων δομών και είναι διαλυτικό για τη δημόσια περίθαλψη το ντόμινο παραιτήσεων γιατρών από το ΕΣΥ”, ενώ κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι φέρει εγκληματική πολιτική ευθύνη και για την υγειονομική τραγωδία που ζήσαμε στην πανδημία, αλλά και για την υπονόμευση του δημόσιου συστήματος υγείας λόγω της ανατροπής στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών ΕΣΥ.

Σχετικά με την εικόνα λειτουργικής κατάρρευσης στο σύστημα υγείας, ο κος Ξανθός επικαλέστηκε πρόσφατες επισκέψεις του στο Κέντρο Υγείας Ζωγράφου και στο ΓΝ “Σισμανόγλειο” όπου διαπίστωσε επί τόπου τα οξυμένα προβλήματα των απαξιωμένων δομών του ΕΣΥ στο Λεκανοπέδιο και το μη διαχειρίσιμο φόρτο περιστατικών στην εφημερία των μεγάλων νοσοκομείων, ο οποίος θα μπορούσε να περιοριστεί δραστικά αν είχαν τεθεί αυτή την περίοδο σε 24ωρη εφημερία κάποια ΚΥ Αστικού Τύπου στην Αθήνα.

“Πρόκειται για σκληρό και αδίστακτο σύστημα εξουσίας το οποίο είναι επικίνδυνο όχι μόνο για την συνοχή και την αξιοπρέπεια της ελληνικής κοινωνίας αλλά και για το Κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία” τόνισε στο κλείσιμο της ομιλίας του στην Βουλή ο Α. Ξανθός, ενώ επεσήμανε πως στήνεται ένα πολιτικό σκηνικό και απροκάλυπτης συμπόρευσης της ΝΔ με ακροδεξιές και χουντοβασιλικές δυνάμεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την επαινετική αναφορά του Γ. Καρατζαφέρη στον Πρωθυπουργό.

“Ο εκμαυλισμός της κοινωνίας, o φόβος και η χειραγώγηση των πολιτών δεν θα σώσουν το καθεστώς Μητσοτάκη, κατέληξε στην εισήγησή του ο ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Διαβάστε επίσης 

Στη Βουλή το Dentist Pass – Τι είπε ο Θ. Πλεύρης για ελλείψεις φαρμάκων, ράντζα και γιατρούς του ΕΣΥ

Σταθερά στις πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην Ευρώπη στους σκληρούς δείκτες της COVID-19

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.