Θ. Πλεύρης για επιθέσεις στο Ιπποκράτειο Θεσ.: Ας αφήσουν όλοι έξω τα νοσοκομεία μας από την τοξικότητα

Πράξεις τραμπουκισμού είναι οι επιθέσεις που δέχονται ο διοικητής και οι γιατροί στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, αναφέρει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος Ρομά μετά τον πυροβολισμό αστυνομικού.

Την Πέμπτη έγινε συγκέντρωση αντιεξουσιαστών έξω από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκηςμ προκειμένου να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον 16χρονο, ενώ η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας κατηγόρησε τη διοίκηση του νοσοκομείου γιατί δεν έχει εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του.

Η δήλωση του Θάνου Πλεύρη για τις επιθέσεις σε διοικητή και γιατρούς στο Ιπποκράτειο

“Η στοχοποίηση διοικητών νοσοκομείων και γιατρών με πράξεις τραμπουκισμού είναι απολύτως καταδικαστέες. Η διοίκηση και οι γιατροί του Ιπποκράτειου νοσοκομείου παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα στον 16 χρόνο συμπολίτη μας και ενημερώνουν συνεχώς την οικογένεια του για την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του”.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφορικά με την επίθεση που δέχεται ο διοικητής και γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε:

Όσοι δυναμιτίζουν το κλίμα με εμπρηστικές πολιτικές δηλώσεις, προκλητικές συνδικαλιστικές ανακοινώσεις ή διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις στην πραγματικότητα συμβάλουν στη στοχοποίηση της διοίκησης και των γιατρών του νοσοκομείου. Ας αφήσουν έξω τα νοσοκομεία μας από αυτήν την τοξικότητα”.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε την επίθεση με μπογιές που σημειώθηκε στο γραφείο του παιδιάτρου και διευθυντή της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκρατείου, Δημήτρη Ζαφειρίου.

Αφορμή της επίθεσης ήταν ο πυροβολισμός του 16χρονου Ρομά στο κεφάλι από αστυνομικό και ο σύλλογος στην ανακοίνωση που εξέδωσε, σημείωσε ότι «η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι υπεράνω κοινωνικών και κομματικών αντιπαραθέσεων. Το ίδιο ισχύει και για την ιατρική επιστήμη. Για το λόγο αυτό κάθε προσπάθεια εμπλοκής των γιατρών από τρίτους κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους, σε αυτές τις αντιπαραθέσεις, είναι καταδικαστέα, πόσο δε μάλλον όταν αυτές οδηγούν σε έκνομες πράξεις αυτοδικίας».

Διαβάστε επίσης

Γιατί έχουν τρύπες στις κάλτσες τους πολλοί ποδοσφαιριστές στο Μουντιάλ;

Η αποτελεσματική Νάντια, τα χαμόγελα του Θάνου και η γκαντεμιά του Δημήτρη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.