Φόρουμ Δελφών – Πιερρακάκης: Έρχονται τα ψηφιακά ραντεβού στα νοσοκομεία

Μία νέα υπηρεσία η οποία θα δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να κλείνουν ραντεβού στο νοσοκομεία on line μέσα από ειδική πλατφόρμα, αναμένεται να τεθεί σύντομα σε λειτουργία.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα,  θα καταγράφονται όλα τα ραντεβού των δημοσίων νοσοκομείων, προκειμένου να είναι γνωστό σε πραγματικό χρόνο ποια τμήματα έχουν αναμονή και ποια είναι διαθέσιμα.

Όπως είπε, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών  «στο κομμάτι της υγείας η βελτίωση είναι μεγαλύτερη και γρηγορότερη και λόγω της πανδημίας και λόγω των αναγκών της εποχής όπως αυτές προέκυψαν. Όσον αφορά το ραντεβού με τον γιατρό έχουμε την εμπειρία του εμβολίου, την αξιοποιούμε και έχουμε δημιουργήσει ένα νέο σύστημα για ραντεβού στην πρωτοβάθμια υγεία.

Πώς θα λειτουργεί το  νέο σύστημα για ραντεβού στα νοσοκομεία

Θέλουμε να φτιάξουμε ένα αντίστοιχο σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία, το οποίο θα είναι σύντομα έτοιμο και το κεντρικό εργαλείο και έργο είναι ατομικός ψηφιακός φάκελος υγείας. Να έχω το ιατρικό μου ιστορικό σε ένα σημείο. Ξεκινήσαμε να οικοδομούμε τον ιατρικό φάκελο, έχουμε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τα παραπεμπτικά των εξετάσεων, ενώ θα προστεθούν μέσα σε λίγους μήνες και οι εξετάσεις που γίνονται στα διαγνωστικά κέντρα».

Ο κ. Πιερρακάκης μιλώντας για την επιτυχία του συστήματος εμβολιασμού σχολίασε ότι «χρειάστηκε να σχεδιαστεί ένα σύστημα μέσα σε λίγες εβδομάδες. Κι αν δει κανείς τον διεθνή Τύπο θα διαπιστώσει κανείς ότι υπηρχαν χώρες που το σύστημά τους απέτυχε. Για εμένα ήταν μεγάλο σοκ να βλέπω ότι το σύστημα λειτούργησε πολύ καλά στην χώρα μας και δεν λειτούργησε στην πολιτεία της Μασαχουσέτης όπου έχει πανεπιστήμια όπως το ΜΙΤ».

Ο υπουργός εξομολογήθηκε ότι το πιο δύσκολο βράδυ που πέρασε ήταν το βράδυ που ξεκίνησε να δουλεύει η πλατφόρμα του εμβολίου, μετο εμβολιαστικό σύστημα «επειδή όλα τα συστήματα αντιμετωπίζουν προκλήσεις. Ήταν μια δύσκολη βραδιά γιατί χρειαζόταν να κάνουμε βελτιώσεις, εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκα καθόλου».

Διαβάστε επίσης 

Θάνος χωρίς Μάριο στην ΠΦΥ, Θάνος μόνος απέναντι στα θηρία των φαρμακευτικών

Στα νοσοκομεία Λιβαδειάς, Θήβας και Άμφισσας, η Μίνα Γκάγκα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.