Απλήρωτες οι εφημερίες 7 ετών των εργαζομένων του ΕΚΕΠΥ που διαχειρίζονται όλες τις κρίσεις υγείας

Εδώ και 6-7 χρόνια δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένες εφημερίες στους εργαζόμενους του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Την αποκάλυψη για τις απλήρωτες εφημερίες του ΕΚΕΠΥ έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Απαντώντας ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απάντησε ότι «εάν χρειαστεί ακόμα και νομοθετική ρύθμιση, αυτή θα υπάρξει προκειμένου να καταστεί εφικτό να πληρωθούν οι καθυστερούμενες εφημερίες στο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας».

Πλεύρης: Δεν είναι δυνατόν να μην έχουν πληρωθεί δεδουλευμένες εφημερίες του ΕΚΕΠΥ

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι «δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για τα αυτονόητα και να μην έχουν πληρωθεί εδώ και 6 με 7 χρόνια δεδουλευμένες εφημερίες».

Ανέφερε ότι ο έλεγχος αυτών των υπερωριών που χρονολογούνται από τον Οκτώβριο του 2014, έχει ολοκληρωθεί και αναμένουμε από τον ΕΟΔΥ μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας το πόρισμά του για το ποιες από αυτές που υποβλήθηκαν έγιναν και είναι για να πληρωθούν. Επειδή έχει παρέλθει η πενταετία και μπορεί να υπάρξει κάποιος νομικός προβληματισμός για το εάν μπορεί να καταβληθούν, ο υπουργός ανέφερε πως «από την στιγμή που η μη πληρωμή τους έγινε με ευθύνη της Πολιτείας και όχι του εργαζομένου, θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα» ακόμα και νομοθετικής παρέμβασης την οποία θα εισηγηθούμε, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, επισήμανε πως «είναι ντροπή για την δημόσια διοίκηση να υπάρχουν εδώ και επτά χρόνια απλήρωτες εφημερίες» και σημείωσε πως αφορά γιατρούς και προσωπικό που «δεν είναι της καρέκλας» αλλά μαχόμενοι που σήκωσαν το βάρος της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης

Πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης: Τι αλλάζει με τη νέα ΚΥΑ

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας “Γιατρός για Όλους”

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.