Ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού προωθούν οι Βρυξέλλες

Τη δημιουργία ψηφιακού “διαβατηρίου” εμβολιασμού δρομολογεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η σχετική νομοθετική πρόταση θα παρουσιαστεί εντός του Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ίδια, στόχος είναι να παρέχεται:

• Απόδειξη ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί

• Αποτελέσματα τεστ για όσους δεν εχουν ακόμη εμβολιαστεί

• Πληροφορίες για την ανάρρωση από τη νόσο COVID19

Θετική η στάση της Γερμανίας

Υπέρ της ταχείας ανάπτυξης και καθιέρωσης ευρωπαϊκού ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού τάσσεται ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, απορρίπτοντας μάλιστα το επιχείρημα που χρησιμοποιεί συχνά η Καγκελάριος περί «ίσης μεταχείρισης» εμβολιασμένων και μη.

«Θα έπρεπε ήδη να εργαζόμαστε πυρετωδώς για το ευρωπαϊκό διαβατήριο εμβολιασμού – καλύτερα μάλιστα για το ψηφιακό στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα», δηλώνει ο Μάας στην εφημερίδα BILD και τονίζει ότι σε αυτή την πανδημία χάσαμε πολύτιμο χρόνο, επειδή δεν προετοιμάσαμε εγκαίρως λύσεις για προβλήματα που μπορούσαν να προβλεφθούν». Το «διαβατήριο εμβολιασμού» θα πρέπει, σύμφωνα με τον ίδιο, να είναι έτοιμο προς χρήση ήδη το καλοκαίρι.

Τι δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος 

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη έκανε ειδική αναφορά στην πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την καθιέρωση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού η οποία, όπως είπε, βρίσκει ήδη σχεδόν καθολική αποδοχή στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

“Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν δήλωσε η Επιτροπή εργάζεται για τη δημιουργία μιας πύλης διαλειτουργικότητας μεταξύ των εθνών και εκτίμησε ότι σε τρεις μήνες η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί, Στην ίδια κατεύθυνση η καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι όλοι συμφώνησαν ότι χρειαζόμαστε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού», προσθέτοντας ότι θα είναι διαθέσιμο μέχρι το καλοκαίρι”, ανέφερε η κ.Πελώνη.

Πηγή: ΑΠΕ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.