Μητσοτάκης: Στεγαστική συνδρομή 150.000 ευρώ για τους πυρόπληκτους

Ξεκίνησε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της οποίας θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων και η ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

Πρώτο ζητούμενο είναι οι λύσεις, τόνισε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης για διαδικασίες εξπρές χωρίς γραφειοκρατική ταλαιπωρία για τους πολίτες που είδαν τα σπίτια να χάνονται στις φλόγες των καταστροφικών πυρκαγιών που καίνε στην χώρα εδώ κι μια εβδομάδα.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα στις 17.00 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τον γενικό γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο.

O κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για τριών ειδών μέτρα που θα αποφασιστούν στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο. Ειδικότερα, τα μέτρα αποζημιώσεων και ανακούφισης, τα έργα αποκατάστασης και τρίτον το μεσομακροπρόθεσμο σχέδιο ανασυγκρότησης.

Αναφορικά με τα μέτρα αποζημιώσεων ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως για τους πληγέντες κατοίκους θα υπάρχει από το κράτος στεγαστική συνδρομή έως 150.000 ευρώ, ενώ θα λάβουν άμεση αποζημίωση 20.000, 12.000 ή 5.000 ευρώ ανάλογα με την καταστροφή στην περιουσία τους. Οι πληγέντες θα μπορούν να υποβάλουν μια απλή αίτηση από τις 18 Αυγούστου.

Περισσότερα στο mononews.gr

Διαβάστε επίσης 

Μητσοτάκης για φωτιές: Ζητώ συγγνώμη για τις όποιες αδυναμίες υπήρξαν- 500 εκατ. ευρώ στους πληγέντες

Σκέρτσος: Σε πλήρη λειτουργία η Γραμμή βοήθειας 1135, για τους πυρόπληκτους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.