Αύριο στην Αθήνα η επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου

Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια θα συναντηθεί αύριο στην Αθήνα η επίτροπος της ΕΕ, αρμόδια για την Υγεία και για την Ασφάλεια Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

Η επίτροπος, μάλιστα, θα επισκεφθεί, μαζί με τον κ. Κικίλια, το Μέγα Κέντρο Εμβολιασμού “Προμηθέας”, στο Μαρούσι.

Οι επαφές της επιτρόπου στην Αθήνα θα επικεντρωθούν στην στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια, στην πορεία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού στη Ελλάδα, καθώς και σε ό,τι αφορά στις προτάσεις, που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υγεία (European Health Union), σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο.

Λίγο πριν αναχωρήσει από τις Βρυξέλλες η κα Κυριακίδου τόνισε ότι “οι εμβολιασμοί παραμένουν η πιο ισχυρή ασπίδα προστασίας μας κατά του κορονοϊού, αλλά και κατά των νέων μεταλλάξεων και γι’ αυτό θα πρέπει να διασφαλίσουμε πως, όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας εμβολιαστούν πλήρως, τόσο πιο προστατευμένοι θα είναι από τον ιό, σε όλη την επικράτεια της ΕΕ.

Η κοινή μας εμβολιαστική στρατηγική είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της δύναμης της ευρωπαϊκής συνεργασίας και αλληλεγγύης και πραγματικά ανυπομονώ για την ανταλλαγή απόψεων, που θα έχω στην Αθήνα, ειδικά ως προς το πώς μπορεί η ΕΕ να στηρίξει περαιτέρω την ήδη επιτυχημένη εθνική εκστρατεία εμβολιασμού της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και των ομάδων του πληθυσμού, όπου υπάρχει δυσκολία στο θέμα αυτό”.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.