Μετά τη δήλωση, που έκανε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί από πολύ κοντά τα θέματα της Υγείας, καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση περιμένει πολλά από το αρμόδιο Υπουργείο, που έχει ανεβάσει ταχύτητα, για να προλάβει να αντεπεξέλθει σε αυτά, στα οποία έχει δεσμευθεί.
«Πιστεύω, κ. Υπουργέ, ότι μαζί με το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Υγείας απολαμβάνει της πιο στενής, καλώς εννοούμενης, μην το παρεξηγήσετε, παρακολούθησης από εμένα προσωπικά και από την προεδρία της κυβέρνησης.
Κι αυτό το λέω, διότι πράγματι γίνονται πάρα πολύ σημαντικά πράγματα στο Υπουργείο Υγείας, σε πολλά διαφορετικά μέτωπα, τα οποία επηρεάζουν τελικά τις ζωές όλων των Ελλήνων πολιτών», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Μητσοτάκης επαίνεσε και δημόσια το έργο που κάνει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ωστόσο στην κατ’ ιδίαν συνάντηση, λένε οι πληροφορίες, τόνισε ότι χρειάζεται να γίνει ακόμη πολλή δουλειά.
«Είμαι ευχαριστημένος, αλλά πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη», φέρεται να είπε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δίνοντας εμμέσως πλην σαφώς το μήνυμα ότι όλοι και όλα θα αξιολογούνται συνεχώς και πως η συνέπεια και η τήρηση των σφιχτών χρονοδιαγραμμάτων είναι κομβικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων.
Κ. Μητσοτάκης: Οι δύο οδηγίες στο Υπ. Υγείας
Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να μάθει το πλήρες χρονοδιάγραμμα για την επέκταση του συστήματος της ηλεκτρονικής ιχνηλάτησης στα νοσοκομεία (“βραχιολάκι”), καθώς και το χρονοδιάγραμμα για την αξιολόγηση των υγειονομικών από τους πολίτες.
Οι ίδιες πηγές λένε ότι η πρώτη του οδηγία αφορούσε στην επιτάχυνση των έργων στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), καθώς εκτιμά ότι οι πολύωρες αναμονές ταλαιπωρούν και συχνά εξαγριώνουν τους πολίτες, επηρεάζοντας τη μεγάλη εικόνα για το έργο της κυβέρνησης.
Η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και η ισότιμη πρόσβαση σε αυτές, σε συνδυασμό με την αξιοπρέπεια στη φροντίδα, είναι πολύ ψηλά στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, που επιδιώκει την πλήρη, ιδανικά, αναμόρφωση της συνολικής εμπειρίας των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία το συντομότερο δυνατό.
Η δεύτερη οδηγία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφορούσε στη σταδιακή ένταξη όλων των Κέντρων Υγείας στις εφημερίες, ώστε να αποσυμφορηθούν ταχύτερα τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής.
Διαβάστε επίσης
Μητσοτάκης: Έρχεται ο τετραψήφιος αριθμός «1566» για άμεση επικοινωνία με το ΕΣΥ