Νοσηλευτές: Στο «περίμενε» για βαρέα και ανθυγιεινά και αυξήσεις

Από τη δημόσια συζήτηση για τις ευνοϊκές αλλαγές στις απολαβές του προσωπικού του ΕΣΥ δείχνουν να απουσιάζουν για την ώρα οι νοσηλευτές, καθώς η κυβέρνηση τους έχει στο «περίμενε».

- Advertisement -

Ο πρωθυπουργός σε ραδιοφωνική του συνέντευξη εμμέσως πλην σαφώς είπε «όχι» στο πάγιο αίτημά τους για ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά και ο Υπουργός Υγείας είπε ότι η σειρά τους (σ.σ. για αύξηση αποδοχών) θα έρθει μετά τους γιατρούς.

Τι είπε ο Μητσοτάκης για τους νοσηλευτές

Πιο συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτώμενος για τα βαρέα και ανθυγιεινά, απάντησε: «Όταν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, θα τα κάνουμε. Πότε θα μπορείτε; Θα τα πούμε στην επόμενη συνέντευξή μας».

Λίγο νωρίτερα ανέφερε: «Οι μεγαλύτερες αυξήσεις, που έχουμε δώσει, γιατί τις δώσαμε πριν από τις αυξήσεις, που δώσαμε συνολικά, είναι οι αυξήσεις στο υγειονομικό προσωπικό. Παραδείγματος χάρη, ικανοποιήσαμε ένα ακόμη πάγιο αίτημα των γιατρών, που κάνουν εφημερίες, που είναι η αυτοτελής φορολόγηση.

- Advertisement -

Βάλτε τα όλα αυτά μαζί. Δεν είναι λίγα».

Νοσηλευτές: Στο «περίμενε» για τα αιτήματά τους

Τα αιτήματα των νοσηλευτών, μεταξύ άλλων, αφορούν σε:

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – Μονιμοποίηση των συμβασιούχων
  • Ειδικό μισθολόγιο
  • Ειδικό σύστημα προσλήψεων, αξιολόγησης και κρίσεων
  • Ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά
  • Ειδικό σύστημα συνταξιοδότησης.

Μόλις ολοκληρωθούν οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στους γιατρούς του ΕΣΥ, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα αναζητήσει τρόπους, ώστε και οι νοσηλευτές – που η Πολιτεία αναγνωρίζει πως προσφέρουν σπουδαίο έργο και εργάζονται υπό δύσκολες και πιεστικές συνθήκες – να δουν σημαντική αύξηση στις μηνιαίες απολαβές τους.

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Αυτό είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του, ερωτηθείς για τα αιτήματα των νοσηλευτών.

«Έχουν απόλυτο δίκιο οι νοσηλευτές, που ζητούν να ασχοληθώ και με αυτούς. Και θα το κάνω. Πάντα τα προβλήματα λύνονται ένα – ένα. Τώρα πρέπει να ασχοληθούμε κυρίως στο κομμάτι που είχαμε το πολύ μεγάλο πρόβλημα, που είναι το έλλειμμα ιατρικού προσωπικού και έπρεπε να κατευθύνουμε τη δύναμή μας προς τα εκεί.

Όμως δέχομαι απολύτως ότι και οι νοσηλευτές είναι αδικημένοι και υποαμειβόμενοι και έχω διάφορες σκέψεις στο μυαλό μου για το πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε».

Και πρόσθεσε:

«Στα απογευματινά χειρουργεία βάλαμε μία μεγάλη αμοιβή στον νοσηλευτή, 15 ευρώ την ώρα, όταν το πρωί είναι στα 8. Είναι ακριβώς διπλάσιο ποσό, γιατί θέλαμε να ενισχύσουμε το εισόδημά τους, όσο μπορούσαμε. Τώρα θα ξεκινήσουν και τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία.

Ένα κομμάτι των χρημάτων, που θα λάβουμε, θα πάει στους νοσηλευτές. Επίσης αυτή τη στιγμή έχουν ανοίξει, με νόμο που ψηφίσαμε τον Ιούλιο, και οι τρεις εκκρεμούσες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό».

Διαβάστε επίσης

Σύλλογος «Προμηθέας»: Πανελλαδικό πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων ελαστογραφίας ήπατος

Φθινόπωρο: Πώς μπορεί η αλλαγή της εποχής να επηρεάζει τα συναισθήματα μας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.