Τέλος τα έκτακτα μέτρα κατά της COVID-19 – Η απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Στην άρση των έκτακτων υγειονομικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας κατά της COVID-19 προχώρησε η Πολιτεία.

Με απόφαση, που ελήφθη κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της 3ης Εθνικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες – που συνεδρίασε στις 25/04/2024 – και μετά από εκτίμηση και αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα μέλη της Επιτροπής εισηγήθηκαν την άρση των μέτρων.

Άρση των μέτρων κατά της COVID-19

Ειδικά για τις δομές Υγείας (Νοσοκομεία και λοιποί Υγειονομικοί Σχηματισμοί του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα) και εφόσον από τα στοιχεία της δομής διαπιστώνονται ειδικές συνθήκες για τη λήψη τυχόν – κατά περίπτωση – μέτρων, υπεύθυνη να εκδίδει υγειονομικούς κανόνες είναι η οικεία Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων (ΕΝΛ).

Αντίστοιχα και για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ), Θεραπευτηρίων Χρονίως Πασχόντων (ΘΧΠ), κλειστές δομές φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία και παραρτήματα Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών, η οικεία Διοίκηση σε συνεργασία με το υγειονομικό προσωπικό κάθε Δομής μπορεί να προχωρεί σε λήψη τυχόν επιπρόσθετων μέτρων, αξιολογώντας τους εκάστοτε επιδημιολογικούς παράγοντες.

Παραμένει, ωστόσο, η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της COVID-19 και για τον λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν.

Διαβάστε επίσης

Γεωργιάδης- Βουλή: Θα εξαντλήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσο για να μην μένει κανείς πολίτης χωρίς γιατρό

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.