Θ. Πλεύρης: Οι ιδιωτικές κλινικές δίνουν κενές κλίνες ΜΕΘ στο ΕΣΥ

Θετικά εμφανίστηκαν τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών να παραχωρήσουν τις κενές κλίνες ΜΕΘ στο ΕΣΥ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία.

Σε τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη αργά το βράδυ της Τετάρτης, επικαιροποιήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΕΣΥ με ιδιωτικές κλινικές).

Δίνουν τις κενές κλίνες ΜΕΘ οι ιδιωτικές κλινικές

Οι κλινικάρχες έχουν, ήδη, διαθέσει 650 κλίνες για COVID και για non COVID περιστατικά σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία. Δεσμεύθηκαν, δε, ότι θα ανταποκριθούν στις ανάγκες της Πολιτείας για επιπλέον κλίνες και στην Αττική και σε όλες τις άλλες Περιφέρειες, όταν κριθεί απαραίτητο.

Σύμφωνα, εξάλλου, με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, θα υπάρξει Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο (ΚΕΝ) για τη διαχείριση περιστατικών COVID-19 απευθείας από ιδιωτικές κλινικές.

Η συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα αφορά στην παροχή του συνόλου των ελεύθερων κλινών ΜΕΘ από τις ιδιωτικές κλινικές στη διαχείριση του ΕΚΑΒ, στην παροχή αυτοτελών δομών για ασθενείς με COVID-19, καθώς και στην παροχή κλινών για COVID-19 αλλά και λοιπά περιστατικά.

Επίταξη πότε;

Την ίδια ώρα διευθυντές ΜΕΘ μετράνε τα όριά τους, βρισκόμενοι σε κατάσταση εξουθένωσης και απελπισίας.

Εν αναμονή της επίταξης ιδιωτών γιατρών, πολλοί εντατικολόγοι προτείνουν την πλήρη και καθολική ένταξη του ιδιωτικού τομέα στη “μάχη” ενάντια στην επιδημία της COVID-19.

Εξάλλου κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που είχε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με τους εκπροσώπους των Ιατρικών Συλλόγων από περιοχές με ιδιαίτερα υψηλό επιδημιολογικό φορτίο κορωνοϊού, αποφασίστηκε οι ιδιώτες γιατροί να δηλώσουν τις προθέσεις τους μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Διαφορετικά, αν δε καλυφθούν τα κενά, ειδικά με πνευμονολόγους, κάποιοι εξ αυτών θα λάβουν ειδοποίησης υποχρεωτικής ένταξής τους στο ΕΣΥ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι των συλλόγων Μακεδονίας – Θράκης και οι πρόεδροι ενώσεων παθολόγων και πνευμονολόγων, οι διοικητές των σχετικών Υγειονομικών Περιφερειών, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος,

Διαβάστε επίσης

Γκρανόλα: Τι πρέπει να προσέξω

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.