Αλαλούμ με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων – Οι διαρροές και η διάψευση για τις αλλαγές

Την έντονη φημολογία ότι επίκεινται αλλαγές στη σύνθεση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και ότι από 33μελής θα γίνει 7μελής ή 9μελής, διαψεύδουν κατηγορηματικά κύκλοι του Υπουργείου Υγείας.

Δεν φαίνεται, λοιπόν, να μειώνεται ο αριθμός των μελών της Επιτροπής, ώστε να συσταθεί ένα μικρότερο, πιο ευέλικτο σχήμα, που στο εξής θα διαχειρίζεται τα θέματα της επιδημίας της COVID-19.

Να σημειωθεί ότι χθες βρέθηκαν εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια Υπουργός Μίνα Γκάγκα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το αντικείμενο της εν λόγω αιφνίδιας επίσκεψης.

Στις αρχές, δε, της εβδομάδας, μαθαίνουμε ότι υπήρξαν διαβεβαιώσεις από κυβερνητικά στελέχη προς τους επιστήμονες-μέλη της Επιτροπής, ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη σύσταση της επιστημονικής ομάδας, κάτι που επιβεβαιώνει τώρα και το Υπουργείο Υγείας.

Άλλες διαρροές ανέφεραν ότι θα διατηρηθεί η νυν Επιτροπή και ότι θα συσταθεί και άλλη με λιγότερα μέλη και, μάλιστα, ορισμένοι καθηγητές με φιλοδοξίες εξέφραζαν την επιθυμία τους να ενταχθούν στο νέο σχήμα, θεωρώντας ότι αυτή η προβολή, που απολαμβάνουν τα μέλη των ειδικών τους τελευταίους μήνες, θα έκανε καλό και στη δική τους καριέρα.

Οφείλουμε να επισημάνουμε, πάντως, ότι οι διχογνωμίες των μελών της Επιτροπής σε ζητήματα αιχμής, που αφορούν στη διαχείριση της επιδημίας, όπως και το ότι κάποιοι υπερπροβάλλονται από τα ΜΜΕ έναντι άλλων, έχει προκαλέσει – όπως είναι αναμενόμενο – συγκρούσεις και ίντριγκες και κάποιοι διέρρεαν ότι θέλουν να αποχωρήσουν από την Επιτροπή αλλά, φυσικά, δεν το έπραξαν, τύπου “τραβάτε με κι ας κλαίω”…

Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, στην περίπτωση που, τελικά, κάτι αλλάξει και με δεδομένο ότι ο ίδιος το τελευταίο διάστημα εργάζεται αθόρυβα, χωρίς σχόλια και δηλώσεις στον Τύπο.

Διαβάστε επίσης

Επισήμως μίνι lockdown από αύριο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χαλκιδική, Κιλκίς – Τα μέτρα που θα ισχύσουν

Οι 5 μορφές σεξουαλικής δυσλειτουργίας στις γυναίκες – Πλέον υπάρχει λύση

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.