Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Είναι στο τραπέζι κι άλλοι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

H κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλα τα μέτρα, ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σε ερώτηση σε ποιες κατηγορίες θα μπορούσε να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι αυτό αξιολογείται από τρεις παράγοντες: το ποσοστό εμβολιασμένων στην συγκεκριμένη κατηγορία, την πιθανότητα μετάδοσης λόγω πχ συνωστισμού και την δυνατότητα να τηρηθεί και να ελεγχθεί η υποχρεωτικότητα.
Σημείωσε ότι σήμερα πάνω από 6 εκατομμύρια Έλληνες έχουν εμβολιαστεί και αυτό μεγαλώνει την υποχρέωση να αποκαταστήσουμε την κοινωνική και κοινωνική ζωή της χώρας.
Ανοίγουμε το βήμα μας από την στιγμή που έχουμε το όπλο που μας έδωσε η επιστήμη, το εμβόλιο. Θα ήταν τεράστιο λάθος να συνεχίσουμε με οριζόντιους περιορισμούς, είπε.

Στους χώρους εστίασης προβλέφθηκε να πηγαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες, επειδή δεν μπορεί να γίνεται χρήση μάσκας, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ mononews

Διαβάστε επίσης

ΕΟΔΥ: Πού γίνονται δωρεάν rapid test σήμερα Πέμπτη 26 Αυγούστου

Εμβολιασμοί και σε ναούς – Η αρχή στην Κρήτη

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.