Κυρ. Μητσοτάκης: Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών

Τέλος στα σενάρια για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου για το νέο σχολείο, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ειδικά στο έργο των εκπαιδευτικών την περίοδο της επιδημίας και διασαφήνισε ότι δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός τους, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

“Πρέπει πρώτα να πείσουμε τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς μας να εμβολιαστούν. Μας απασχόλησε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών. Αποφάσισα πως αυτή δεν θα ήταν η ενδεδειγμένη λύση”.

Με τεστ στις σχολικές αίθουσες

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: “Θα είναι δύσκολο να πάμε σε αναπληρώσεις εκπαιδευτικών, αν αρρωστήσουν μαζικά. Οι εκπαιδευτικοί, που δεν θα εμβολιαστούν, θα πρέπει να κάνουν εργαστηριακά τεστ, για να μπορούν να μπουν στην τάξη”.

Για τους εμβολιασμούς των παιδιών ανέφερε ότι κάθε οικογένεια πρέπει να μιλήσει με τους γιατρούς της.

Αν είχα παιδί σε αυτή την ηλικία, δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να το εμβολιάσω. Οι ειδικοί λένε πως αυτή είναι η λύση, να εμβολιαστούν τα παιδιά από 12 ετών και άνω”, είπε χαρακτηριστικά.

Όχι άλλη τηλεκπαίδευη

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε στο μεγάλο ψηφιακό άλμα, που έγινε λόγω συνθηκών με την τηλεκπαίδευση.

“Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εκπαιδευτικούς, που κράτησαν ζωντανή την εκπαίδευση στις δύσκολες εβδομάδες της πανδημίας. Καθώς πλησιάζει ο Σεπτέμβριος, το πρώτο μας μέλημα είναι να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στο σχολείο με τη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη φυσική παρουσία των μαθητών στις τάξεις
Θέλουμε να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το αντιεμβολιαστικό μέτωπο

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός που δεν έχει κάνει το εμβόλιο και ότι έχει εμβολιαστεί το 70% έστω με μία δόση.

“Πρέπει όλα τα κόμματα να συμφωνήσουμε σε αυτή τη λύση. Το 4ο κύμα αφορά πρώτα στους ανεμβολίαστους. Έχουν ευθύνη απέναντι στην οικογένειά τους, αλλά και στα παιδιά”, δήλωσε.

Διαβάστε επίσης

Οδηγίες για το νέο, σφοδρό κύμα καύσωνα

Δέκα τρόποι για να αποκτήσει το παιδί σας αυτοπεποίθηση

Σπέρμα: Το επηρεάζουν ή όχι τα εμβόλια mRNA;

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.