Βουλή – Ναι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό από το ΚΙΝΑΛ – Όχι τα άλλα κόμματα

Ψηφίζεται την Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψηφίζουν την τροπολογία για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ενώ μόνο το ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι θα την υπερψηφίσει.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου ψηφίζεται απόψε η τροπολογία, η εισηγήτρια του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου αφού προανήγγειλε θετική ψήφο στην ρύθμιση είπε ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε ειδικά στην υποχρεωτικότητα των υγειονονομικών και πως δεν συμπεριέλαβε και άλλες ομάδες του ιδίου κλάδου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε πως η κυβέρνηση με τη ρύθμιση ανοίγει το δρόμο στις απολύσεις και πως δεν προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ υποστηρίζει ότι η τροπολογία αφήνει υπόνοιες για σχέδιο γενίκευσης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό , με το οποίο είναι απολύτως αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για εκμετάλλευση της πανδημίας μέσω της κυβερνητικής τροπολογίας έκανε λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι η ρύθμιση εισάγει νέες μόνιμες μορφές εξουσίας επί των εργαζομένων.

Κατά της ρύθμισης τάχθηκε το ΚΚΕ όπως και η Ελληνική Λύση, κάνοντας λόγο για παράνομη τροπολογία που αντιστρατεύεται την ευρωπαϊκή οδηγία.

Διαβάστε επίσης

Κατατέθηκε και ψηφίζεται αύριο η τροπολογία για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι με υποχρεωτικό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.