Σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών να μην χορηγείται το AstraZeneca στους κάτω των 60 ετών

Να διακοπεί η χρήση του εμβολίου Αstrazeneca σε ηλικίες κάτω των 60 ετών, ενώ παράλληλα να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν ένα από τα άλλα τρία διαθέσιμα εμβόλια, εισηγείται σύμφωνα με πληροφορίες του HealthStories.gr, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, συστήνει ακόμη και σε όσους έχουν κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό τους με την πρώτη δόση του AstraZeneca να αλλάξουν εφόσον το επιθυμούν το ραντεβού τους με άλλο εμβόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της Αstrazeneca χορηγείται στη χώρα μας από την ηλικία των 30 ετών και πάνω. Η επιτροπή στηρίζει την απόφασή της αυτή στο γεγονός ότι ήδη υπάρχει επάρκεια εμβολίων στην Ελλάδα, ενώ προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας.

Διαβάστε επίσης

Αξιωματούχος EMA: Σύσταση για παύση χορήγησης AstraZeneca και στους άνω των 60 ετών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.