Ο Τζο Μπάιντεν «αισθάνεται καλά» μετά τη διάγνωσή του με COVID

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στη Νεβάδα στο πλαίσιο της εκστρατείας του για την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, διαπιστώθηκε πως μολύνθηκε από τον νέο κορονοϊό και παρουσιάζει «ελαφριά συμπτώματα» της COVID, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο Λευκός Οίκος.

Ο Δημοκρατικός αρχηγός του κράτους, 81 ετών, «πλήρως εμβολιασμένος», έχει ρινόρροια, βήχα, γενική αδιαθεσία και του δόθηκε πρώτη δόση Paxlovid· θα παραμείνει σε απομόνωση για μερικά 24ωρα αφού επιστρέψει στο προπύργιό του, το Ρεχόμποθ, στην πολιτεία Ντέλαγουερ, ασκώντας τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως, διαβεβαίωσαν οι υπηρεσίες του — την ώρα που οι αμφιβολίες για τη σωματική και πνευματική υγεία του κ. Μπάιντεν αναζωπυρώνονται και στελέχη της παράταξής του τον καλούν να αποσυρθεί.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως «αισθάνεται καλά», αφού διαγνώστηκε πως μολύνθηκε από τον νέο κορονοϊό και παρουσιάζει συμπτώματα της COVID-19 κατά τη διάρκεια.

«Αισθάνομαι καλά», είπε ο Δημοκρατικός αρχηγός του κράτους, 81 ετών, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους καθώς επιβιβαζόταν στο «Air Force One», το προεδρικό αεροσκάφος, την ώρα που οι αμφιβολίες για τη σωματική και πνευματική υγεία του επιμένουν και στελέχη της παράταξής του τον καλούν να αποσυρθεί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο BET ότι θα επανεξέταζε την υποψηφιότητά του εάν προέκυπτε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Εντ Γκόρντον εάν υπήρχε κάτι που θα τον έκανε να επανεξετάσει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα, ο 81χρονος Μπάιντεν απάντησε: «Εάν προέκυπτε κάποιο ιατρικό πρόβλημα» και συνέχισε «εάν έρχονταν οι γιατροί και μου έλεγαν: έχεις αυτό ή το άλλο πρόβλημα».

Ο ιστότοπος Politico επισημαίνει πως για πρώτη φορά ο Μπάιντεν αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο απόσυρσης, για λόγους υγείας, της υποψηφιότητάς του στις εκλογές του Νοεμβρίου. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο ABC, μια εβδομάδα μετά την απογοητευτική εμφάνισή του στην τηλεμαχία με τον Τραμπ, ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε πει πως μόνον ο Θεός θα μπορούσε να τον υποχρεώσει να εγκαταλείψει την εκλογική κούρσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

photo shutterstock

Διαβάστε επίσης

Η ανάμειξη ενεργειακών ποτών με αλκοόλ που θα μπορούσε να βλάψει τον εγκέφαλο των εφήβων

Ο ΠΙΣ δίνει επιπλέον 1000 ευρώ σε κάθε γιατρό που θα καλύψει ανάγκες του ΕΣΥ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.