Νόμιζε ότι είχε θλάση από τη γυμναστική, αλλά το σώμα της είχε γεμίσει από θρόμβους αίματος

Μία 22χρονη κοπέλα ξαφνικά άρχισε να πονά στο ισχίο και θεώρησε ότι είχε πάθει θλάση στο γυμναστήριο, αλλά δεν μπορούσε να φανταστεί τον κίνδυνο που διέτρεχε από τους θρόμβους αίματος που είχαν κατακλύσει το σώμα της.

Ένας τραβηγμένος μυς, είναι κάτι συνηθισμένο για όσους ασκούνται τακτικά και ειδικά όταν παραλείπουν την προθέρμανση και την αποθεραπεία, σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής.

Ωστόσο, μερικές φορές, αυτοί οι φαινομενικά αβλαβείς πόνοι είναι ο τρόπος του σώματός μας να μας προειδοποιεί για πολύ μεγαλύτερα προβλήματα υγείας.

Αυτό συνέβη με την Holly Whitehall, μια υγιή και σωματικά δραστήρια γυναίκα 22 ετών που άρχισε να νιώθει πόνο στο αριστερό της ισχίο και απέδωσε την ενόχληση σε κάποια θλάση ή σε έναν τραβηγμένο μυ.

Αλλά εν αγνοία της, το σώμα της κατακλυζόταν από θρόμβους αίματος που προκλήθηκαν από αντισυλληπτικά φάρμακα.

«Ένιωσα αυτόν τον πόνο στο πάνω μέρος του γοφού μου ξαφνικά, αλλά πηγαίνω στο γυμναστήριο, οπότε σκέφτηκα ότι μόλις είχε τραβηχτεί ένας μυς», είπε σε συνέντευξή της στην Daily Mail. “Δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο. Ήταν ένας αυξανόμενος πόνος.”

Είχε θρόμβους αίματος σε ζωτικά σημεία

Η Whitehall έβαλε πάγο, έβαλε και ζεστά επιθέματα για να μετριάσει τον πόνο, αλλά η ενόχληση δεν υποχωρούσε και έτσι επισκέφτηκε το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (A&E) στο κοντινότερο νοσοκομείο. Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι η Whitehall είχε θρόμβους αίματος στους πνεύμονες, το στομάχι και το αριστερό της πόδι.

«Ο πόνος στο πόδι μου έγινε τόσο δυνατός που τελικά δεν μπορούσα να περπατήσω», εξήγησε, προσθέτοντας ότι οι γιατροί ήταν «σοκαρισμένοι» που οι θρόμβοι στους πνεύμονές της «δεν είχαν επηρεάσει την αναπνοή μου».

Οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο στρατός από τους θρόμβους αίματος ήταν μια σπάνια παρενέργεια από τον συνδυασμό του αντισυλληπτικών χαπιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 22χρονη είχε δοκιμάσει τρία διαφορετικά αντισυλληπτικά χάπια μέσα σε διάστημα δύο ετών.

Η ιατρική ομάδα που ανέλαβε την κοπέλα χρειάστηκε να κάνει δύο χειρουργικές επεμβάσεις για να αφαιρέσει τους θρόμβους αίματος και να βάλει ένα stent στο ισχίο για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Για να αποφευχθεί ένα άλλο επεισόδιο, η 22χρονη πρέπει να λαμβάνει φάρμακα για την αραίωση του αίματος.

Οι γιατροί της είπαν ότι ήταν πολύ τυχερή που ζούσε.

Αν και οι γιατροί πιστεύουν ότι οι θρόμβοι αίματος προκλήθηκαν από τον έλεγχο των γεννήσεων, η Whitehall αξιολογήθηκε επίσης για το αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο (APS), το οποίο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης θρόμβων αίματος. Ορισμένα φάρμακα όπως τα συνδυασμένα αντισυλληπτικά μπορούν να προκαλέσουν APS.

«Οι γιατροί μου είπαν ότι αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να είχε συμβεί στο μέλλον λόγω υποκείμενων προβλημάτων από το APS, αλλά ότι προκλήθηκε και συνέβαλε από το χάπι», ανέφερε.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η Whitehall είπε ότι ο φόβος για την υγεία της την έκανε σίγουρα πιο συνειδητοποιημένη για την αντίδραση του σώματός της σε ορισμένα φάρμακα και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

“Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι ότι δεν ήξερα τι συνέβαινε στο σώμα μου. Ποτέ δεν πιστεύεις ότι θα συμβεί σε σένα”, είπε.

Διαβάστε επίσης

Πόνος στη μέση: Πώς δεν θα σας χαλάσει τις διακοπές

ΙΣΑ: Συγχαρητήρια στον γιατρό που ανέφερε αμέσως την κακοποίηση της συζύγου του Α. Λύτρα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.