Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Η 14η Ιουνίου έχει οριστεί ως την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, μια ημέρα όπου εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους αιμοδότες σε όλο τον κόσμο.

Η προσφορά αίματος είναι μια πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης που χαρίζει ζωή στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Πριν από 20 χρόνια, τον Μάϊο του 2005, κατά την 58η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, οι Υπουργοί Υγείας από όλο τον κόσμο, προχώρησαν σε μια ομόφωνη δήλωση δέσμευσης και υποστήριξης, αναγνωρίζοντας τη σημασία της εθελοντικής
προσφοράς αίματος, ως ένα ανεκτίμητο δώρο σε ολόκληρη την κοινωνία.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, σε σύμπραξη με την Προεδρία της Δημοκρατίας, αναγνωρίζουν και προάγουν την αυτόβουλη συμμετοχή του ενεργού πολίτη στις κοινωνικές ανάγκες μέσα από τη διαδικασία της αιμοδοσίας, χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, διοργανώνοντας τα τελευταία 5 χρόνια από κοινού τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας
Εθελοντή Αιμοδότη με μια εορταστική αιμοδοσία που φιλοξενεί η Προεδρία της Δημοκρατίας.

ethelontiki aimothosia

Μέσα από αυτή την συνεργασία, η πολιτεία εκπληρώνει το στοιχειώδες χρέος αναγνώρισης της προσφοράς του Εθελοντή Αιμοδότη στην κοινωνία και τον συνάνθρωπο, αναδεικνύοντας την αιμοδοσία ως την προμετωπίδα του εθελοντισμού στη χώρα μας στο υψηλότερο πολιτειακό επίπεδο.

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου, 10.00-15.00 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εορταστική αιμοδοσία στο Προεδρικό Μέγαρο (Βασ. Γεωργίου Β 2) με τη συμμετοχή μελών της Προεδρίας της Δημοκρατίας αλλά και πολιτών εθελοντών αιμοδοτών. Στην εκδήλωση θα δώσει το παρόν η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.ΚΕ.Α. καθώς και το εξειδικευμένο προσωπικό που θα οργανώσει
την αιμοδοσία.

Το σλόγκαν της φετινής καμπάνιας είναι «20 χρόνια προσφοράς: Σας ευχαριστούμε, αιμοδότες!» Τιμά το ορόσημο της 20ής επετείου και τον βαθύ αντίκτυπο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις ζωές των ασθενών και των δοτών, παρακινώντας παράλληλα, ακόμα περισσότερα άτομα να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα της αιμοδοσίας ξεπερνώντας διαχωρισμούς και προκαταλήψεις.

Για τον προσδιορισμό ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2132146716 και 2132146726 (Τρίτη 11.6 έως Πέμπτη 13.6, 09.00-15.00).

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Διαβάστε επίσης

Η Ευρώπη θα προμηθευθεί 665.000 εμβόλια για την πρόληψη της γρίπης των πτηνών

Καύσωνας: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.